Si totusi, gazonul de pe Dan Paltinisanu a rezistat unui meci de rugby! Se muta RCM in buricul targului?

Maestrul Nicolae Moldoveanu se pregateste sa sustina in Biserica Millenium din Piata Traian un recital de orga, Timisoara marti 15 aprilie 2014. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTODupa doua zile de ploi abundente la Timisoara nimeni nu si-ar fi imaginat ca iarba fina, atent ingrijita, de pe stadionul Dan Paltinisanu ar fi reusit sa arate la fel de fina dupa un meci de rugby. Nu de alta, dar de mai bine de doi ani, mai marii specialisti intr-ale gazonului si intr-ale sportului sportului ne-au tot explicat ca pe Marele Oval din capitala Banatului doar fotbal se poate juca, nici de cum un sport atat de barbar, brutal cum e rugby-ul. Adica la un tackling prin alunecare al lui Ovidiu Petre sare o brazda de gazon la 5 metri, iar la un placaj facut de un colos al Timisoarei sa nu se intample chiar nimic cu verdeata?


Si totusi, cele aproape 2 tone, atat cat au cantarit joi seara doar pachetele de inaintare de la RCM Timisoara si Farul Constanta au avut grija parca mai mare de peluza fina decat o au fitosii din Liga 1 de la fotbal. Nicio brazda n-a sarit din gazon cand Maris, Militaru, Capatana, Maris, Lazar ori Poparlan ii placau pe Vlaicu, niciun fir de iarba nu s-a miscat anormal la legarea gramezilor, si dupa meci, parca nu se jucase decat oina… Nici nu avea cum sa fie altfel, daca ne gandim ca sportul asta e al golanilor, dar e practicat de domni…

Asa ca, dragi autoritati, data viitoare cand veti mai face afirmatii referitoare la gazon, ganditi-va de doua ori inainte de a scapa porumbelul si a afirma ca un meci de rugby nu ar face altceva decat sa ruineze ceea ce s-a construit in atatia ani. Rugby-ul desi pare desprins dintr-o alta dimensiune e un sport care incepe sa prinda la Timisoara, dovada ca pe Dan Paltinisanu au venit spectatori in numar mult mai mare decat vin de obicei membrii de partid si angajatii primariei la meciurile ACS-ului. Mai ganditi-va si ca daca le-ati oferi rugbistilor stadionul aici am putea avea, in premiera un meci de rugby european. Nu de alta, dar ar fi pacat ca din cauza unor orgolii prostesti sportivii acestia in loc sa apare culorile Timisoarei in cupele europene, merg pe la Bucuresti sa-si rupa oasele in Amlin Challenge Cup.

Leave a Reply