Atentie soferi! Cresc amenzile de circulatie

Fiecare greseala in trafic te va costa bani in plus! De la 1 iulie, amenzile de circulatie cresc din nou. Cea mai mica sanctiune va fi de aproape 200 de lei, iar cea mai aspra va ajunge la peste 1.800. Amenzile vor creste, culmea, din cauza maririi salariului minim pe economie.


Codul Rutier stabileste ca un punct de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie. Si cum de la intâi iulie venitul minim va ajunge la 900 de lei, punctul de amenda va fi 90 de lei.

soferii care de la intai iulie vor conduce fara sa poarte centura de siguranta, precum acest participant la trafic, vor scoate din buzunar 180 de lei. La fel ca si cei care, precum acesta, vorbesc la telefonul mobil. Iar, cei care depasesc cu peste 30 km pe ora viteza legala, precum este soferul acestui autoturism, vor plati peste 360 de lei.

Amenzi usturatoare vor primi insa cei care depasesc viteza legala cu peste 50 de km pe ora, incalca linia continua, trec pe rosu sau conduc sub influenta bauturilor alcoolice. Cea mai mare sanctiune ajunge la 20 de puncte, adica o amenda de 1.800 de lei. Iar pentru persoanele juridice, sanctiunea poate depasi chiar si 9.000 de lei.

Leave a Reply