Otelul Galati – ACS Poli Timisoara 1-0! Adio Liga 1!?

Cu doar 34 de puncte dupa 31 de etape ACS Poli Timisoara isi poate lua incet incet gandul de la Liga 1. Elevii lui Dan Alexa au pierdut rusinos, 0-1 la Galati in fata Otelului si cel mai probabil va lua drumul ligii secunde in sezonul viitor. Nici nu avea cum, daca ne gandim ca alb-negrii au trimis un singur sut pe poarta, si acela anemic, de abia in minutul 65.


min 90+4 Final de meci. ACS Poli pierde la Galati dupa un meci in care portarul gazdelor nu a avut de prins decat un sut pe poarta timp de 90 de minute!

min 90 Spirite incinse la Galati. Jucatorii de la Otelul au sarit la bataie, dupa ce Seroni a incercat sa traga timp.

min 85 Inca o data jucatorii de la ACS Poli au demonstrat ca in acestmoment nu au nici cea mai mica dorinta de a ramane in Liga 1. Fie e neputinta, fie nu e vointa…

min 69 Ultima schimbare la ACS Poli. Nanu i-a luat locul lui Mera.

min 63 Deschidere de scor la Galati. GFazdele au marcat pentru 1-0 prin Lovin. Acesta a transformat perfect o lovitura libera de de la 20 de metri si l-a invins pe Nuno Claro cu un sut foarte bine plasat!

min 56 A doua schimbare la ACS Poli. Iese Gorobsov, intra Trandu

min 53 Astafei este aproape de deschiderea scorului. Cooper si-a ridiculizat adversarii de pe partea stanga de atac, a intrat in careu, i-a centrat lui Astafei, dar varful galatean a trimis cu capul din 5 metri direct in bratele lui Nuno Claro.

min 52 Gazdele cer penalty la mingea atinsa cu coapsa de Belu! Arbitrul Hategan este insa impasibil! Pentru asa ceva nici in liga a III-a nu se da 11 metri.

min 49 Mera vede si el un cartonas galben dupa o intrare criminala la Marquinhos

min 46 S-a reluat partida. Prima schimbare la ACS Poli. Silviu Balace i-a luat locul lui Boldea

min 45 Finalul primei reprize. ACS Poli si Otelul se afla la egalitate dupa 45 de minute.

min 41 Gazdele sunt foarte aproape de gol, dar centrarea lui Cooper pentru Henrique este putin prea lunga.

min 30 Dupa un inceput furibund de partida, meciul s-a linistit. ACS Poli se apara pe doua linii, iar galatenii nu par a avea forta necesara sa castige lupta pentru evitarea retrogradarii.

min 10 Inceput excelent de meci pentru galatenii. Gazdele au luat cu asalt poarta timisorneilor si doar interventiile prompte ale portarului Nuno Claro la suturile lui Giurgiu, Popescu si Cooper au facut ca tabela sa arate in continuare 0-0

min 1 A inceput partida de la malul Dunarii

otelul-timisoaraMeci de totul sau nimic in aceasta seara la Galati. ACS Poli Timisoara isi joaca ultima sansa de ramanere in Liga 1 in compania unei alte codase a fotbalului romanesc, fosta campioana Otelul Galati. In cazul unui esec la malul Dunarii e greu de crezut ca banatenii vor mai avea vreo sansa sa joace si la anul in elita.

Otelul, o echipa cu jucatori neplatiti de luni bune

Inaintea intalnirii dintre cele doua echipe atmosfera din loturile celor doua combatante e complet diferita. La ACS Poli salariile sunt platite la zi, in timp ce la Otelul jucatorii nu au mai vazut bani de luni bune. Mai mult, galatenii au fost la un pas de a nu-si primi licenta din cauza restantelor financiare. Ba mai mult, jucatori importanti ca Astafei, Sarghi si-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract.

ACS merge bine in deplasare, Otelul merge bine acasa

Desi sunt in coada clasamentului ACS si Otelul ar fi scapat de emotiile retrogradarii daca toate meciurile s-ar fi disputat afara, respectiv acasa. In 15 meciuri jucate in deplasare ACS Poli a obtinut 18 puncte, avand 5 victorii, 3 egaluri si 7 infrangeri. Intr-un clasament al meciurilor din deplasare timisorenii ocupa pozitia a 8-a. De partea cealalta, otelarii au obtinut 20 de puncte pe teren propriu si se afla pe locul 13 intr-n clasament al punctelor castigata acasa.

“Va fi un meci foarte important pentru ambele echipe. Pentru Oţelul este un meci ca o finală, pentru noi poate fi considerată partida ca o semifinală. Va fi un joc în care va trebui să arătăm mult mai bine, mai ales după înfrângerea cu Petrolul” – Dan Alexa, antrenor ACS Poli Timisoara.

“La noi e un blocaj psihic. Au fost multe meciuri în care un gol marcat ne putea descătuşa. E greu de înţeles pentru jucători cum am pierdut de atâtea ori când am jucat bine. Am jucat slab la Dinamo şi la Botoşani şi am pierdut, e în regulă, dar am pierdut şi când am jucat bine. Trebuie să ne revenim, chiar dacă e greu de înţeles cum e posibil aşa ceva. Trebuie să credem în noi şi în forţa noastră de joc”. – Ewald Lienen antrenor Otelul Galati

Echipe probabile:
Otelul Galati: Goicoechea – Tritz, Sârghi, S. Costin, D. Popescu – Lovin, Giurgiu, Cooper – Astafei, Tudorie, Henrique
ACS Poli Timisoara: Nuno Claro – Belu, Mera, Şeroni, Murariju – Poparadu, Gorobsov – Al. Popovici, Trandu, Boldea – Szekely

Leave a Reply