Functia vacanta de inspector sef adjunct al Politiei Timis a incins spiritele printre comisarii sefi si politicienii de top din capitala Banatului!

Politisti Timis

Iesirea la pensie a comisarului sef  Florin Enache, care in urma cu un an a beneficiat de un “wild-card” din partea Politiei Romane si a fost imputernicit in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, a agitat apele in zona ofiterilor superiori de pe Take Ionescu, care deja au pus ochii pe fotoliul lasat liber de proaspatul pensionar. Startul concursului de tip pile, cunostinte si relatii (PCR), la care se adauga recomandarile venite din zona taberelor politice, s-a dat inca din momentul in care Florin Enache si-a predat insingna si pistolul si a iesit pe poarta institutiei.


Inca nu se cunoaste data examenului propriu-zis, dar, dupa tura de incalzire a telefoanelor, in pole-position se situeaza comisarul sef Marcel Craciunescu, actualmente sef al Politiei Rutiere Timis, care beneficiaza de increderea si sustinerea presedintelui CJT, Titus Bojin, urmat la mica distanta de comisarul sef Daniel Langa, adjunct al sefului Politiei Municipiului Timisoara, care beneficiaza de simpatia deputatului Ion Raducanu, bun amic cu actualul ministrul al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, inca de pe vremea UNPR-ului.

Alti pretendenti la functia de adjunct al sefului IPJ Timis au, cu siguranta, sustineri discrete din zona partidelor aflate la putere, intrucat avizul politic este aproape obligatoriu pentru a ajunge in structurile de conducere ale concentratelor si deconcentratelor. Astfel, comisarii sefi Ioan Vilisca, seful Sectiei 4 Politie, Nicolae Boia, seful Sectiei 3 Politie, Gheorghe Jurca, Serviciul de combarere a fraudelor din domeniul jocurilor de noroc, Ioan Mircea Rosu, specializat in SUA, Cornel Iures, care si-a revenit dupa accidentul de anul trecut si a revenit la munca, la Biroul de Combatere a Crimei Organizate, Ioan Bira, Serviciul Cazier Judiciar si Horia Straut, Serviciul de Investigatii Criminale au inceput sa-si tureze motoarele de cautare, in speranta ca numele lor vor fi afisate cat mai sus in aceasta disputa cazona.

“Este important cu cine va dori sa colaboreze, in calitate de adjunct, actualul sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Munteanu, insa decizia finala tot sefii Politiei Romane o vor da! Multi politicieni vor sa-si puna oameni de incredere, fideli cauzei, dar pana la urma, dat fiind faptul ca Timisul este un judet strategic, traversat de retelele de contrabanda cu tigari, cuvantul final il va avea ministrul Gabriel Oprea”, ne-a declarat confidential una dintre sursele noastre de incredere din birourile IPJ Timis. 

Pariurile stau sa inceapa, iar specialistii in arta riscului nu recomanda se se mizeze pe candidatii sustinuti din umbra de primarul Nicolae Robu sau de oricare alt fruntas al Partidului National Liberal…

 

 

2 thoughts on “Functia vacanta de inspector sef adjunct al Politiei Timis a incins spiritele printre comisarii sefi si politicienii de top din capitala Banatului!

Leave a Reply