FOTO! La Timisoara, tramvaiul porneste doar impins de calatori!

tramvai impinsScene de cascadorii rasului in aceasta dimineata pe linia tramvaiului 4, care duce catre AEM. In statia din Piata Balcescu, calatorii nu au stiut daca sunt la Camera ascunsa sau s-au trezit intr-un cosmar, cum doar intr-un oras ce se doreste in viitor Capitala Culturala Europeana se poate intampla. Tramvaiul, acel mijloc de transport in comun cu miros de urina, plin de boschetari, cu geamuri aburite, folosit cu mare lehamite de timisorenii care merg zi de zi la munca sau la scoala a ramas in pana prostului, fara curent.


Totul s-a intamplat cand vatmanita de pe garnitura a incercat sa evite un impact cu o masina ce i-a intrat in fata in intersectia din Balcescu, a franat brusc, iar tramvaiul a ramas fara alimentare. Dupa mai multe incercari de a-l reporni din cabina, femeia a apelat la metoda clasica: i-a rugat pe calatori sa impinga cele doua vagoane…

La inceput a parut o gluma proasta si toata lumea s-a uitat, in stanga si in dreapta, sa descopere daca, nu cumva, cineva de la camera ascunsa ii filmeaza din boscheti. Dupa lungi dezbateri, cativa dintre platitorii de abonamente s-au dat jos si au impins garnitura. A fost greu, pentru ca mamutul de 60 de ani si peste patru tone s-a urnit cu greu. A fost o dimineata perfecta pentru cei care doreau sa faca o miscare la ora 7, 30.  Efortul colectiv a dat roade si, dupa cateva minute de impins, tramvaiul a luat-o din loc, iar lumea a ajuns intr-un final la munca ori la scoala.

“Domna, acum ca v-am ajutat, nu dati si dumneavoastra o cafa?”, a  fost indemnul unui tanar malitios, la finalul operatiunii de salvare a mamutului de pe sine. Raspunsul s-a lasat asteptat, dar din spatele tramvaiului s-a putut auzi un indemn mult mai realist. “Sa dea un tramvai aia care se lauda ca sustin proiectele Timisoarei, ba la Bruxelles, ba la Bucuresti…”.

Dupa acest episod din epoca tramvaiului tras de cai sau, de ce nu?, impins de oameni, putem spune cu ascutita mandrie locala ca Timisoara are toate sansele sa-si adjudece titlul de Capitala europeana a gafelor edilitare!

One thought on “FOTO! La Timisoara, tramvaiul porneste doar impins de calatori!

  1. situatie absolut jenanta pentru o regie a primariei care este mulsa cu mult patos de oamenii primarului robu! de aici poate sa apara si o intrebare de erevan: nu va suparati, in ce se masoara forta tramvaielor la timisoara? – in calatori-putere! 😉

Leave a Reply