Portret de candidat! Balint Petrescu poate produce surpriza pe Colegiul III Deputati, daca va fi sustinut de bisericile baptiste din zona de sud a Timisoarei

balint Petrescu

Considerat de mai toti chibitii de la porumbei drept un outsider al alegerilor de pe Colegiul III Deputati Timisoara, candidatul PDL Balint Petrescu isi vede linistit de campanie, dupa ce a acceptat sa intre, surprinzator, in cursa parlamentara, cu handicapul slabei notorietati in viata publica, a etichetei malitioase “birtasul lui Costi” si a unei evolutii discrete in lumea afacerilor. Totusi, fostul administrator si chelner al barului care a functionat, pe vremuri, la demisolul fostului sediul PDL de pe bulevardul Victor Babes nu este chiar un anonim, cel putin in afacerile cu cereale, unde si-a facut aparitia inca din 26 ianuarie 1993, cand si-a inmatriculat firma SC “Integral Com” Timisoara.


Daca in plan politic a avut o evolutie ponderata, pana la nivelul la care si-a convins sefii sa-i confere titlul de presedinte al Comisiei de Agricultura din cadrul PDL Timis, in business a crescut spectaculos, de la an la an, reusind sa acapereze o felie importanta din comertul cu cereale banatean, in 2013 avand o cifra de afaceri de aproape 20 de milioane de lei. In ciuda acestei minunate cifre de bilant, indicatorii financiari ai SC “Integral Com” postati pe site-ul Ministerului de Finante ne dezvaluie o firma aproape falimentara, cu cheltuieli totale de 19.638.945 lei, creante de 2.084.490 lei, datorii de 5.106.795 lei si un profit net la finalul anului trecut de putin peste 10.000 de euro, respectiv 53.135 de lei.

“Este un om de afaceri foarte controversat, se ocupa mai mult de achizitionarea si depozitarea cerealelor si mai putin de cultivarea pamantului! Detine cateva silozuri si alte spatii de depozitare la Peciu Nou, nu stiu exact de ce capacitate, unde-si tine marfa in asteptarea ofertelor celor mai bune. In zona se vorbeste ca, in curand, alaturi de el in afacerile cu cereale va intra si Constantin Ostaficiuc”, spune unul dintre competitorii lui Balin Petrescu pe piata cerealelor.

Sigur, daca luam de bune cifrele statistice de pe site-ul Ministerului de Finante, se pune intrebarea legitima: cine finanteaza campania electorala a candidatului la deputatie Balint Petrescu si de ce, in conditiile in care PDL, nemaifiind la guvernare, adica nemaiavand parghii de facut bani, poate fi considerat un partid sarac, care nu-si permite sa arunce zeci de mii de euro pe un exercitiu de imagine.

“Candidez pentru ca Ponta si baronii PSD isi bat joc de toate sacrificiile pe care romanii le-au facut in perioada de criza. Candidez din partea PDL pentru ca acest partid a facut multe pentru Romania si nu merita sa stea cu capul in jos!”, a fost prima declaratie politica a lui Balint Petrescu, dupa depunerea dosarului de candidat.  

Grabit sa intre intr-o nota populista a discursului politic, a ignorat faptul ca, exceptand capul plecat a unora dintre liderii democrat-liberali din teritoriu, PDL are reprezentanti care stau cu fruntea sus in politica romaneasca si europeana, cum este cazul lui Theodor Stolojan sau a Monicai Macovei.

Candidatul PDL Timis poate produce marea surpriza pe Colegiul III Deputati?

ostaficiuc2 cornel samartinean

Aruncat in lupta electorala de pe Colegiul III, dupa ce alti potentiali candidati – precum Gheorghe David, Marin Popescu sau Pompilius Smultea – au declinat oferta partidului, Balint Petrescu a inceput sa creada in sansa sa si sa-si mobilizeze fratii intru credinta sa se prezinte la urne, in 25 mai, si sa-i acorde votul. Tocmai de aici poate veni surpriza alegerilor parlamentare de pe Colegiul III Timisoara, forta secreta pe care au mizat liderii PDL Timis cand i-au acordat incredere anonimului patron al SC “Integral Com” Timisoara. Daca luam in considerare ca Balint Petrescu este un membru consacrat al Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara, iar pe raza Colegiului III Deputati isi desfasoara activitatea nu mai putin de 8 din cele 14 biserici baptiste din Timisoara – Betania, Ghetsimane, Sf. Treime, Biserica Germana, Biserica nr. 8, Maranata, Harul si Vox Domini -, putem sa luam foarte in serios candidatura reprezentantului PDL Timis.

“In ciuda neincrederii cu care este privita candidatura domnului Balint Petrescu, mizez pe faptul ca va obtine un procent de peste 35 la suta din voturi si va veni alaturi de mine in Camera Deputatilor”, are incredere presedintele PDL Timisoara, Cornel Samartinean.

Sa ne amintim ca, in 2008, dupa o campanie electorala sumara, pastorul baptist Marius Dugulescu a castigat la pas Colegiul III Deputati Timisoara, in fata Mariei Grapini (PSD-PC) si a lui Anton Anton (PNL). Atunci, cu 7.472 de voturi, Dugulescu a obtinut un procent electoral de 38,60 la suta, in timp ce Grapini, cu 4.411 voturi, a fost votata de doar 22,78 la suta din populatia cu drept de vot de pe Colegiul III. Cu siguranta, masa de votanti neoprotestanta va avea un cuvant greu de spus si la aceste alegeri parlamentare si nu este exclus ca fratii intru credinta a lui Balint Petrescu sa joace un rol esential in stabilirea candidatului castigator care va lua locul europarlamentarei Mariei Grapini, pentru urmatorii doi ani, in Camera Deputatilor…

 

 

2 thoughts on “Portret de candidat! Balint Petrescu poate produce surpriza pe Colegiul III Deputati, daca va fi sustinut de bisericile baptiste din zona de sud a Timisoarei

  1. Ostaficiuc este un mare excroc…aveti dreptate…se va baga si in afacerea lui Balint Petrescu, asa cum e bagat si in cea cu Simcelescu. In plus el si Oana Gaita ii mananca banii de campanie a lui Petrescu…chestia cu bisericile reunite care vor vota la comanda, in sir indian pe Balint Petrescu te rog domnule redactor sa o uiti…s-a vazut ce dezbinati sunt cand NU i-au votat pe Gheorghe David si Ovidiu Ciuhandu…

  2. Ostaf amulsbani grei de la toatedeconcentratele indiferent de putere. Si astăzi mulge de județean, apia, … Bani cărări afara in Elveția Poate ne spune cât face astăzi cu consultanta?

Leave a Reply