Sef nou la Cartea Funciara Timisoara! Registratorul care s-a trezit cu masina incendiata dupa scandalul mansardelor fara autorizatie, avansat in functie

masina incendiata

Revenit la Timisoara dupa ce, la sfarsitul lunii martie, a demisionat din functia de director general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), Arthur Ursu si-a preluat din mers mandatul suspendat de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis (OCPI), incercand sa faca lumina in atat de mediatizatul scandal al mansardelor. Dupa cum se stie, in primavara anului trecut, un registrator de la OCPI a descoperit o serie de dosare in care se solicita intabularea in fals a unor mansarde de bloc construite fara autorizatie.


“Totul a inceput dupa ce o persoana a solicitat un extras de CF pentru o mansarda, iar constructia respectiva nu a fost depistata in sistemul nostru informatic. La o scurtă verificare, am constatat ca exista mai multe dosare ce contin documente falsificate si am anuntat conducerea institutiei. Prima masura care s-a luat a fost blocarea întabularii de mansarde, pana la finalizarea anchetei, ceea ce a declansat o serie de amenintari din partea oamenilor de afaceri care au investit multi bani in acest gen de constructii”, a povestit registratorul Costin Chirculescu procurorilor ce se ocupa de caz.

La scurt timp dupa declansarea scandalului si blocarea tuturor intabularilor de mansarde, masina registratorului a fost incendiata cu un cocktail Molotov.

arthur ursu

“Am fost amenintat ca, mort sau viu, tot voi semna pentru intabularea mansardelor! Ca avertisment, in noaptea de 10/11 martie 2013, persoane necunoscute mi-au incendiat masina. Am facut plangeri la Politie si Parchet, in care am aratat ca, cu cateva ore inainte de incident, o anumita persoana cu interese mari in afacerile cu mansarde m-a pus in garda ca mi se vor intampla lucruri grave. Oricum, aceste amenintari nu m-au speriat, asa ca voi merge pana la capat! Singura masura pe care am luat-o in plan personal, pentru orice eventualitate, cunoscand ce interese ascunde acest scandal, a fost sa-mi intocmesc testamentul”, a mai spus Chirculescu la vremea respectiva, indicand numele patronului de la SC Westcad SRL, Dorin Tudosie.

De altfel, acesta a si fost invitat la Politie pentru a da declaratii. “Da, am fost invitat la Politie in dosarul masinii incendiate, insa am declarat ca nu am nici o legatura cu acest eveniment. Am recunoscut ca am discutat cu Chirculescu, ca i-am spus ca lucrurile-s grave, pentru ca-s multi bani investiti in mansarde, dar ca nu a fost vorba despre vreo amenintare”, a recunoscut Dorin Tudosie, cu precizarea ca nu s-ar putea gandi la distrugerea unei masini de o mie-doua mii de euro, in conditiile in care detine masini de cateva sute de mii de euro. Revenind la intoarcerea lui Arthur Ursu la Timisoara si dorinta sa de a face lumina in afacerea mansardelor, trebuie sa spunem ca una dintre primele masuri dispuse pentru limpezirea acestei situatii a fost numirea lui Costin Chirculescu in functia de registrator sef al Biroului de Carte Funciara din cadrul OCPI Timis, in locul lui Dan Rosu.

oficiulcadastrutimis_medium

“Nu stiu nimic despre intentia conducerii de a ma numi in functia de registrator sef! Oricum, indiferent de post, imi voi face treaba cu aceeasi seriozitate ca si pana acum. Deocamdata imi vad de treaba mea la biroul de relatii cu publicul”, spunea Costin Chirculescu inainte ca Bucurestiul sa-si dea acordul pentru avansarea in functia de registrator sef.

Dupa cum spun unii analisti de ocaziei, una dintre principalele misiuni ale noului sef de la Cartea Funciara va fi sa-si dea avizul pentru intabularea a 160 de hectare de teren aflate la Topolovatul Mare, respectiv fosta livada de pomi frunctiferi de la Agroindustriala, avere de cateva milioane de euro pentru care se bat cei mai puternici samsari imobiliari din Timisoara, dar si mostenitorii lui Ioan Josu, fostul presedinte comunist al IAS Topolovatul Mare,..

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Sef nou la Cartea Funciara Timisoara! Registratorul care s-a trezit cu masina incendiata dupa scandalul mansardelor fara autorizatie, avansat in functie

  1. Din rau, in mai rau .. Costin Chirculescu , omul “curat” din interior, nu stia ca va fi registrator sef.. era un om modest ..lucra la ghiseu .. ca doar atat putea..Dar acum, e deja DIRECTOR, iar registrator sef a ajuns omul de incredere al lui TORJE,director in tranztie prin cadastrul Timis,Monica OSTOIA,o crizata perfida,care “face frumos” cand vrea si cu cine vrea!
    O “echipa formidabila”..Director, cu frate condamnat pentru trafic de droguri,cu nemosaguri intre notari.. Ca nu toti suntem la fel ..si o registratoare sefa care serveste cu solicitudine firma lui TORJE, care .. apropo.. este si el in conflicte de interese penal ..
    intre timp, s-a mai nascut o prioritate .. DRAGOMIR .. bunul prieten si profesor al directorului (C.C.), CA AUTORIZAT, a carui nevasta tocmai a si devenit salariata a cadastrului Timis.
    Ferice de noi! Cu totii! Parvenitii la putere! Torje,Chirculescu .. oameni de baza ! …Baza cu ?!

  2. BAZA CUI, AI VRUT SA SPUI,ASA-I?! E GREA LIMBA ROMANA!DA’ NU CONTEAZA! MIZERIILE ASTEA,CARE SE INTITULEAZA OAMENI SUNT LA PUTERE!NOI CEILALTI SUNTEM MARIONETE?!??? CRED CA ASTA VOR SA NE FACA.. NISTE PAPUSI TRASE DE SFORI!ASTIA NU ISI DAU SEAMA CA, DE FAPT, EI SUNT NISTE MARIONETE…

Leave a Reply