RCM Timișoara nu are față de Europa! Campionii nu sunt lăsați de FRR în cupele europene

rcm.timisoaraDecizie tristă pentru campionii de la  RCM Timișoara, singura echipă care ține sus stindardul sus în Banat. Timișorenii așteptau să participe în preliminariile Challenge Cup, pretenție îndreptățită după două titluri de campioni cucerite consecutiv. Clubul a rămas însă cu buza umflată, după ce FRR a comunicat astăzi că va trimite aceeași selecționată a Lupilor Bucureștiului în prelimnariile Challenge Cup.


Desigur, RCM Timișoara va avea destui jucători selecționați la Lupi, însă nu e același lucru, pentru club și pentru oraș. Se pare că Biroul Federal al FRR nu iubește foarte mult Timișoara, deși din birou face parte și finanțatorul echipei din Banat, Dan Dinu. Chiar și acum, după ce Alin Petrache, fanul numărul unu al băimărenilor, rivalii Timișoarei, a plecat la COSR,  ”greaua moștenire” a rămas pentru echipa din Banat. Acest lucru nu a contat însă, iar răspunsul publicat pe site-ul federației e sec și fără prea multe justificări:

”În privința participarii in Challenge Cup, s-a decis ca România sp fie reprezentată de Lupii București. S-a constatat în același context al analizării condițiilor din manualul de turneu, ca RCM UVT Timișoara nu este eligibilă pentru respectiva competiție”

De anul trecut, CJT a dat ”undă verde” pentru ca galben-albaștrii să poate juca în cupele europene pe ”Dan Păltinișanu”, cu hârtie oficială. În condițiile în care Lupii Bucureștiului joacă pe Stadionul ”Arcul de Triumf”, care nu e cine știe ce arenă, e clar că nu a fost vorba de infrastructură. De asemenea, cum conducerea a declarat că vrea în Europa, cel mai probabil aveau și un plan financiar asigurat. Însă cum echipa de rugby nu e foarte iubită de oficialii din Federație, nu trebuie să ne mire că Timișoara nu primește ”privilegiul” să iasă în Europa.

Dacă vor trece de preliminariile Challenge Cup, Lupii vor fi repartizați în grupa B, alături de Stade Francais Paris, Newport Gwent Dragons și Newcastle Falcons. E de văzut ce explicație oficială vor da cei de la RCM Timișoara, întrucât este al doilea an în care se bâzbâie cu participarea în Europa, după al doilea titlu de campioni. Deși rugby-ul culege laurii pentru Timișoara, deschiderea spre meciurile cu adversarii tari din Franța sau Anglia rămâne doar un vis, în condițiile în care la fotbal, handbal și chiar baschet, participarea în Europa e mult mai la îndemână, pe criterii obiective ce țin doar de locul în clasament, însă la aceste sporturi, până acum echipele nu au fost capabile să obțină dreptul de a juca la ”masa bogațiilor”.

foto: www.stirileprotv.ro

Leave a Reply