Explicația SURPRINZĂTOARE pentru care RCM Timișoara nu a putut scoate capul în Europa. Nu e vorba de buget sau stadion

rugby.reunire (41)RCM Timișoara nu va putea participa nici anul acesta în preliminariile Challenge Cup, iar decizia Federației Române de Rugby de a trimite din nou selecționata Lupii Bucureștiului a aprins din nou scânteia rivalității dintre Timișoara și București. Totuși, se pare că argumentele care țin de refuzul echipei bănățene nu sunt atât de subiective, sau cel puțin, așa spun reprezentanții federației.


Practic, conform directorului de comunicare și marketing dn FRR, bănțenii au prea puțini rugbyști în lot, mai ales că nu toți extracomunitarii ar putea fi trecuți pe lista pentru preliminariile Challenge Cup. Practic, pentru a doua competiție valorică europeană, e nevoie de un lot de 38 de jucători, iar RCM Timișoara are doar 32. De asemenea, în lotul pentru competiția europeană se pot trece doar doi extracomunitari, categorie în care intră rugbyștii din Fiji, Tonga și Samoa, nu și cei din Noua Zeelandă sau Africa de Sud. RCM are cinci astfel de sportivi, fijianul Lemeki Nabalei, și tongalezii Sione Halalilo, Sione Taupaki, Fonovai Tangimana și Paula Kinikinilau. Astfel, cel puțin trei nu ar putea fi trecuți pe lotul de Challenge Cup.

Condițiile Challenge Cup sunt un lot de 38 de jucători, dintre care zece de linia I, și doar doi extracomunitari. Dacă vă uitați pe echipa Lupilor din fiecare an, veți vedea că mereu au fost 38 de jucători, iar din cauza accidentărilor, am ajuns să înlocuim și să fie mai mulți, a explicat Lucian Lorin, directorul de comunicare și marketing în cadrul FRR.

Reprezentnatul FRR a infirmat zvonul cum că RCM nu a putut merge în Europa din cauza stadionului, întrucât ”Dan Păltinișanu” se califică pentru o competiție de asemenea nivel. Totuși, federalii au fost deranjați de remarcile fanilor, furioși că bănățenii nu pot juca nici în acest an în cupele europene.

Am văzut comentariile răutăcioase despre Lupii Bucureștiului. Acesta echipa se numește așa pentru că trebuia să alegem un oraș în denumire, dacă ei doresc, se pot numi și Lupii Timișoarei, dar va trebui să joace la București și să țină cont de toate solicitările organizatorilor. Proiectul Superligii demarat acum câțiva ani pe asta a mizat, ca echipa campioană să meargă direct în Challenge Cup, și suntem foarte aproape de asta, a adăugat Lucian Lorin.

 

Leave a Reply