Jackie Ionescu, MAZILIT de la ACS Poli: ”Domnul a dat, Domnul a luat”

reunire ACS (3)Rotirea cadrelor episodul 3 de la ACS Poli s-a lăsat cu două decapitări neașteptate din funcții. Jackie Ionescu și Petrea Mușat au fost scoși din organigrama clubului retrogradat în Liga a II-a și se alătură astfel lui Călin Rosenblum în clubul nefericiților sacrificați pe altarul fotbalului neperformant pe bani publici. În acest timp, directorul administrativ Ionel Bungău, prieten declarat a lui Titu Bojin, a rămas la club, la fel ca și Florențiu Staicu, președintele-mut și om al lui Nicolae Robu de la UPT, dar și ca Vali Velcea, cel care trebuie  să suporte cu stoicism retrogradăriile din funcții.


Ca să recapitulăm, în prima ligă, ACS Poli a trecut toamna trecută prin prima rotire de cadre, una fără sacrificați. Șunda a devenit antrenor, din funcția de șef al Centrului de Copii și Juniori, Velcea a devenit director tehnic, iar pentru Rosenblum, fostul director tehnic, s-a creat funcția de director sportiv, deși anterior era manager sportiv, post cu fișă identică. Treaba nu a mers nici cu Șunda, astfel că în primăvară, Robu și Bojin au dat puțin cu mătura. Prședintele Staicu a retrogradat la statutul de vicepreședinte, funcție pe care a fost promovat și Velcea, fără să se știe de ce.  Jackie Ionescu a devenit membru al Consiliului Director, din vicepreședinte, Șunda s-a întors la juniori, în timp ce noul președinte a devenit Ion Timofte, iar antrenor a fost instalat Dan Alexa. Singurul scos pe făraș a fost Călin Rosenblum, amenințat că dacă nu pleacă, pierde și funcția de director adjunct la LPS Banatul.

Curățenia de vară s-a anunțat a fi mai spectaculoasă, dar s-a dovedit că aspiratotul nu a avut destulă putere. Timofte a fost mutat manager sportiv, practic exact ceea ce își și dorea fostul mijlocaș să facă la club, sâcâit de probleme cu litgii și plamarese. De la salariul de 46 de milioane vechi de Liga I, „Tim” a pierdut 9 milioane  vechi cu retrogradarea. Florențiu Staicu a rămas pe funcție, la fel ca și Ionel Bungău, iar cei aleși spre mazilire au fost Jackie și Mușat. Fostul antrenor Ion V. Ionescu s-a trezit dat afară din club, dar în public a încercat să își păstreze calmul. Cel mai probabil, lui Jackie i-a fost fatal că a insistat pentru jucători care nu au făcut față, pe care i-a impus practic antrenorilor, ca Marius Staicu, Alin Roman și Alin Dobrosavlevici.

Domnul a dat, Domnul a luat. Eu pot ajuta mai mult pe Poli dacă nu sunt în club, a spus Ion V. Ionescu liniștit la emisiunea ”În Prelungiri” de la TVR Timișoara.

Surprinzător este că s-a renunțat la Petrea Mușat, care în ultimul timp ocupa funcția de director sportiv și se ocupa de aspectele juridice și de licențiere. Motivele deciziei par să fie un mister, întrucât Mușat lucra pe ”Dan Păltinișanu” fără întrerupere din 2002, din vremea lui Poli AEK. Angajat și pe vreme alui Iancu, Mușat știa perfect regulamentele și era as în chestiunea licențierii. De asemenea, se găsise la club un loc călduț și pentru băiatul său, Răzvan, angajat ca manager TMS, care foarte probabil va fi și el dat afară. O posibilă explicație ar fi că Mușat a fost sacrificat pentru a i se face loc lui Velcea, pedepsit pentru că a vrut să dea clubul în judecată și retras ca simplu organizator de competiții.

 

 

Leave a Reply