Raliul Banatului si-a desemnat invingatorii. Vezi ce au spus organizatorii si castigatorii despre prima editie a Cupei Romaniei la Automobilism

raliu banatului podium 2În acest ssfarsit de saptamana, la Timisoara a avut loca prima editie a Cupei Romaniei la Automobilism, odata cu reinvierea celebrului Raliu al Banatului. Concurentii cu masini pregatite pentru traseu montan nu au vrut sa se dea in laturi de la proba superspeciala de la hauzesti, desi traseul devenit aproape impracticabil dupa ploile de vineri si sambata.


La competitie au concurat atat cei cu automobile de VTM, care au participat si la cele sase probe speciale de duminica, din jurul lacului Surduc, dar si piloti cu masini nepreparate, la sectiune Clasic Car. La clasa 1, pe podium au urcat echipajele Marcovici-Sucan, pe primul loc, urmati de Mayer-Costin si Preunca-Ilas. La clasa 2, cei mai buni au fost Krepelka-Kraus, urmati de Preunca-Ilas i Mihoc-Grui, pe podium. Clasa 3 a fost castigata de Lepadusa-Mateut, urmati de Preunca-Ilas si Giurisici-Rotaru. Marele castigator in clasamentul Open a fost Alexandru Krepelka.

Putem spune ca Raliul Banatului este unul de legenda pentru timisoreni, un raliu mult asteptat. Ma bucur ca am castigat Raliul, bineinteles, cu ajutorul copilotului meu. Ne pregatim pentru etapa de peste doua saptamani, care va fi pe iarba sau pe macadam, a declarat Alex Krepelka.

La Clasic Car, castigatorul la open a fost Claudiu Popa, care a triumfat si la clasa 2. La sectiunea debutanti, cel mai rapid a fost Mihai Preunca, iar la karting cei mai bunu au fost Victor Bagy si Mario Iordache. Organizatorii au fost foarte multumiti de cum a iesit prima editie de Cupa Romaniei.

Dupa zece ani, am revenit cu Raliul Banatului. E o revenire spectaculoasa, de senzatie, cu sapte probe speciale extraordinare. Ieri au fost multe peripetii, la ora 21 inca nu stiam daca superspeciala de la Hauzesti se va tine, din cauza intemperiilor. Sportivii au realizat un adevarat regal sportivo-automobilistic in acest week-end. La secțiunea Clasic Car a fost o surpriza, au fost trei concurenti care pentru prima data urca pe podiumul in automobilismul romanesc, a declarat Ladislau Giurisici, de la ACR Timiș.

Leave a Reply