ASU Poli si ACS Poli isi disputa fostele ”glorii” alb-violet. Mera se antreneaza din nou cu echipa lui Codrea

mera.canuOrgoliile dintre ACS Poli si ASU Poli sunt binecunoscute, iar unul dintre punctele sensibile pe care cele doua formatii incearca sa se contracareze este legitimarea fostilor fotbalisti din vremea cand exista o singura Poli, cea a lui Iancu. Astfel de discutii au existat si in sezonul trecut, si pot fi alimentate si acum. La ASU Poli a revenit Leo Naidin, iar Ioan Mera se antreneaza cu ASU Poli, in timp ce la ACS Poli a fost adus Gabriel Canu.


Anul trecut, cei de la ASU erau mandri nevoie mare ca Alin Stoica, un jucator cunoscut mai degraba pentru betiile si fitele din perioada de la Poli lui Iancu, a venit in randurile lor. Stoica nu a stat foarte mult pe la echipa suporterilor, dar acum Codrea a reusit sa aduca un jucator ce pare hotarat sa isi termine cariera la ASU. La 36 de ani, Naidin a trecut de la Millenium Giarmata la echipa sustinuta de membri CVUCS si a precizat ca simte ca s-a rentors acasa. Desi a avut oferte de la echipe mai bine clasate, fotbalistul a ales ASU Poli pentru atmosfera creata de fani.

Mai special este cazul lui Ioan Mera. Fotbalistul si-a terminat contractul cu ACS Poli, dar deocamdata nu are echipa, desi este impresariat chiar de Ana Maria Prodan. Mera sta bine insa la capitolul financiar, deoarece a obtinut o suma fabuloasa dupa ce a castigat procesul cu Alania Vladikavkaz, fosta sa echipa. Rusii l-au dat afara, desi mai avea contract, iar Mera are de primit 1.2400.000 de dolari de la Alania. Fundasul s-a antrenat si acum un an si jumatate cu ASU Poli, mai mult ca o vendetta la adresa lui Velcea, care nu l-a primit sa se antreneze cu ACS Poli, in perioada in care se judeca cu rusii. Totusi, clubul de Liga I risca sanctiuni daca primea la antrenament un fotbalist aflat sub contract, dar Mera tot a fost ironic intr-o emisiunea de sport locala și a spus că ACS Poli e Recas.

Dupa fix un an, acest lucru nu l-a mai deranjat, si Mera a venit sa joace in alb-negru. Cum echipa a retrogradat, fundasul nu si-a mai prelungit contractul. Deocamdata, cum n-are echipa, Mera e din nou cu sufletul la ASU Poli. Insa fata d eperioada precedenta, fundasul nu a mai evoluat in amicalul disputat cu Masloc, probabil de teama sa nu se accidenteze. Astfel,  e evident ca Mera nu se gandeste sa joace doar pentru fani la 27 de ani, cand mai poate obtine bani frumosi din fotbal.

In acest timp, la ACS Poli a revenit Gabriel Canu, si el jucator din perioada cand pe ”Dan Paltinisanu” nimeni nu se gandea la retrogradari. Astfel, tabara ACS sta mai bine la acest capitol, cel putin deocamdata, daca ii lam în calcul pe Balace, Ovidiu Petre, Canu, Scutaru, dar si pe antrenorul Dan Alexa si bineinteles, pe Ion Timofte.În primavara, clubul care atunci era în prima liga a si venit cu un slogan ”Gloriile se întorc pe Paltinisanu”, postat pe afise cu chipul lui Alexa. In replic,a cei de la ASU au mazgalit cu spray ca ”Poli, pe Stiinta”.  Altfel, valoric, ambele formatii au dat un pas inapoi, deoarece ASU a ratat o promovare accesibila, iar ACS a retrogradat cu brio.

Leave a Reply