Ionel Bungau, spaima licentierii! Sarcinile pe care le-a primit fostul fotbalist cu carnet de partid sunt considerate o palarie prea mare pentru el

bungauFostul mare fotbalist al lui Poli, recunoscut pentru forta sutului sau, a ajuns sa fie ridiculizat din cauza posturii in care a fost pus la ACS Poli. Bungau a fost la ACS Poli inca de la inceput, iar acum a ajuns sa se ocupe de organizarea de competitii. Desi fostul jucator lucreaza in cadrul unei companii ce vinde autoturisme in Timisoara, priceperea sa la capitolul organizare de competitii si chiar licentiere este pusa la indoiala chiar si de catre angajatii clubului.


Bungau este si membru PSD, iar cand s-a nascut proiectul ACS Poli, a fost adus in club si pe considerentul ca este un fost polist, si pentru experienta profesionala in domeniul managementului, dar mai ales, pentru carnetul de partid si relaitile bune cu Titu Bojin. Primul sau post a fost cel de director administrativ, pe care l-a ocupat timp de un an și jumatate, pana dupa curatenia de la remanierea lui Sunda si instalarea lui Timofte si Alexa. Bungau a fost trecut mai in spate, dar pastrat, iar director administrativ a devenit Ovidiu Maier. Acum, la asa-zisa depolitizare, Bungau a devenit organizator de competiții, sarcini care ii reveneau lui Petrea Musat.

Pastrarea lui Bungau in club dupa doua remanieri este mai mult decat evident facuta pe criterii politice. Despre Jackie Ionescu, Robu a explicat ca l-a indepartat din club tinand cont de varsta sa inaintata, 78 de ani, si e greu de crezut ca Bungau a fost salvat doar de faptul ca implineste ”doar” 67 de ani. In ”schema” de personal facuta publica de Robu, Bungau urma sa fie organizator de competitii, iar Vali Velcea, alt bun prieten al lui Bojin, director de licentiere. Anterior ”curateniei” de vară, Petrea Musat indeplinea cele doua functii, cu succes, daca e sa tinem cont ca ACS Poli a avut dosare de lincetiere impecabile. De asemenea, Musat avea experienta de partea sa, si relatiile bune cu FRF.

Socoteala de acasa a lui Robu si Bojin nu s-a potrivit cu cea din targ. Velcea a renuntat lapostul de director de licentiere, o funcite care nu avea prea multe legaturi cu antrenoratul, principala sa preocupare si domeniul in care visa sa faca o stralucita cariera la Timisoara. Dupa plecarea lui Velcea, exista mari temeri in club ca licentierea ar putea sa treaca in sarcina lui Bungau. Si pe buna dreptate, este o ipoteza care ar emotii, intrucat chiar si cu noua conducere FRF, licentierea ramane un proces ce presupune ample cunostinte juridice despre legislatia fotbalistica interna. Or, competenta lui Bungau in aceasta zona, ca si in cea de organizare de competii, este contestata.

Deocamdata, la ACS Poli, Bungau poate fi considerat un adevarat supravietuitor, alaturi de prietenul lui robu, Florentiu Staicu, daca tinem cont ca din club au zburat deja Calin Rosenblum, Petrea Musat, Vali Velcea, dar si Viorel Visan, organizatorul de competitii de la juniori, si el cu state vechi in ceea ce facea, dar si doctorul Teymoor Ahmadi, la Poli inca din 1998.

foto. www.sport9.ro

Leave a Reply