Atentat imobiliar! Arabii din centrul Timisoarei vor o strada numai a lor!

strada blocata arabi

Incurajati de tupeul bastanilor Timisoarei, care au luat in stapanire o strada din apropierea Parcului Copiilor si incearca sa oblige autoritatile orasului sa le recunoasca dreptul de proprietate pe portiunile de asfalt din fata palatelor, comunitatea arabilor cu afaceri in zona magazinului Bega pare tot mai decisa sa revendice una dintre stradutele ultracentrale, flancata de shaormarii si magazine cu gablonturi orientale.


Deschisa doar traficului pietonal, comunicatia dntre strazile Eugeniu de Savoya si Proclamatia de la Timisoara pare sa fi starnit pofta de cuceriri imobiliare a patronilor arabi din zona, care, in ultima vreme, sfidator, au inceput sa blocheze una dintre intrari cu un Mercedes de campanie, folosit pe post de bariera cat se poate de mobila.

Paradoxal, in loc sa taie avantul revendicativ al patronilor arabi de shaormarii si case de schimb valutar, politistii comunitari sositi la fata locului, in controale la cerere si inopinate, au acceptat explicatiile puerile ale acestora.

“Acest autoturism Mercedes nu e parcat pe doua locuri, cum s-ar putea crede, ci e pus intentionat de-a latul pentru a se bloca accesul auto pe straduta! Tocmai am discutat cu patronul shaormeriei de pe colt, care ne-a explicat ca face acest gest la rugamintea proprietarului cladirii, care executa o reparatie la acoperis, in capatul strazii, si doreste sa aiba acces oricand cu masinile cu materiale”, ne-a instiintat unul dintre agentii Politiei Comunitare, care, tolerant cu nationalitatile conlocuitoare, nu au gasit de cuviinta sa sanctioneze nici parcarea unui autoturism pe doua locuri publice, nici blocarea accesului pe o strada ultracentrala.

averroes2

In aceste conditii am putea asista, peste o anumita perioada, ca straduta fara nume nu va mai purta numele filosofului “Petre Tutea”, cum intentioneaza edilii orasulu – in ciuda unei palide opozitii universitare, care reclamat faptul ca Tutea s-a inrolat in Miscarea Legionara -, ci, eventual, “Averroes”, dupa numele celui mai important filosof arab din Evul Mediu. Iar la cat de influenta este comunitatea araba in Timisoara, aceasta perspectiva nici nu pare atat de imposibila…

Leave a Reply