Bojin ezită să rupă pisica-n două pe subiectul ACS Poli. Președintele CJT și Robu tot nu au ajuns la o concluzie cu echipa de fotbal

titu-bojinTitu Bojin nu se desparte de ACS Poli, dar nici nu se implică prea mult în proiectul fotbalistic de suflet al primarului Nicolae Robu, cel puțin nu financiar. Deși tot mai multe voci din lumea fotbalului timișorean preconizau o ruptură între CJT și echipa de fotbal retrogradată, pe fondul frecușurilor tot mai aspre dintre fostele partide din USL Timiș, președintele CJT a a declarat joi că nu se pune problema ca instituția pe care o conduce să plece din acționariatul clubului alb-negru.


În ultima vreme, Bojin a ieșit cu declarații îndreptate împotriva antrenorului Dan Alexa și a președintelui Ioan Timofte. De altfel, după ce liderul a fost foarte supărat pentru că s-a retrogradat, dar și pe fondul vizitelor ”binevoitoare” ale lui Vali Velcea în biroul său, părea foarte posibil ca CJT să nu mai finanțeze echipa în alb și negru. Robu și Bojin s-au întâlnit miercuri pentru a discuta și despre viitorul echipei de fotbal, dar, ca de obicei, liderul PNL și cel PSD nu au fost capabili să ajungă la o concluzie concretă.  Singura idee clară dezvăluită de Bojin a fost că vor fi aduși în conducere oameni care se pricep la fotbal, fără să specifice dacă Timofte rămâne sau nu.

Bojin pare că mai vrea să îl țină în corzi pe primar și a declarat că CJT va susține în continuare echipa de fotbal antrenată de Dan Alexa. Totuși, pesedistul a făcut o precizare importantă și anume, că CJT nu va suplimenta banii pentru sport pe anul 2014 și a vorbit din nou de susțienerea echipei de fotbal din Becicherecul Mic, dacă ”pizzerii” ajung în Liga a II-a. În condițiile în care și echipa de rugby și cea de handbal așteaptă suplimentări, dar suma de bani rămâne aceeași, e foarte probabil ca tocmai din bugetul lui ACS Poli să se taie bani, deoarece alb-negrii au ratat obiectivul menținerii în prima ligă.

Totuși, la fel ca și în alte declarații pe subiectul fotbal, liderul de la ”județ” a demonstrat că nu are prea mare habar despre sportul sau echipa pe care le finanțează. Deși ACS Poli s-a despărțit de zece fotbaliști la final de contract, Bojin continuă să vorbească despre un lot de 35 de jucători. Pesedistul vorbește de Mama Mai Becicherec cu șansa de a fi invitată în Liga a II-a, deși FRF nu vrea să mai promoveze echipe pe bază de invitații, pentru a nu mai naște discuții. Bojin pare și complet dezinteresat de declarațiile lui Iancu, care a precizat că nu va mai da dreptul echipei să se numească ACS Poli, o problemă neglijată de președintele CJT, dar foarte importantă pentru club.

În condițiile în care discuțiile dintre Robu și Bojin se vor relua peste câteva zile, rămâne de văzut dacă liderii se vor pune de acord. Între timp, ACS Poli se reunește luni, iar incertitudinea de la nivle politic nu face binei echipei care va trebui să se concentreze pe revenirea în Liga I într-un singur sezon.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply