Incepe DECLINUL la RCM Timisoara? Probleme financiare, scandaluri interne, dificultati in teren

1.RUGBY:CSM BUCURESTI-RCM TIMISOARA 10-65,SUPERLIGA NATIONALA (20.04.2013)Doua titluri de campioni si o Cupa a Romaniei in trei ani. Echipa de rugby a devenit repede cea mai galonata echipa din Timisoara, dar cand ar fi trebuit ca lucrurile sa mearga intr-o directie ascendenta, situaia pare sa intre in impas. Din păcate, intr-un stil deja banatean in care au decurs evolutiile si la alte echipe de sport din oras, se pare ca ce e frumos si face performanta, nu ii e scris sa reziste in sportul timisorean.


Un prim semn a fost plecarea lui Chester Williams, pentru ca in iarna, transferurile sa fie foarte subtiri, doar cinci jucatori, niciunul superior titularilor deja existenti la echipa. De asemenea, Dan Dinu s-a retras din functia de presedinte și a ales sa cutreiere planeta pentru destinaiti exotice de vacanta. In schimb, in locul sau a fost adus Dusan Filipas, cu o vasta experienta in companii multinationale si expeienta nula in rugby, cel putin in ceea ce priveste implicatiile unei functii de vicepresedinte. In primavara, a urmat debarcarea din club a lui Dan Borzas, om care a tinut multi ani in viata echipa de rugby, inainte de descalecarea lui Dinu de la Arad. Intrat in conflict cu finantatorul, fostul director sportiv si-a dat demisia, iar in locul sau a fost adus fostul poloist Attila Brosovszki, fost conducator de club la echipa de baschet feminin CSM Targoviste, dar fara experienta in rugby.

Plecarea lui Borzas a fost tinuta ascunsa de cei de la RCM Timisoara, care au preferat sa ascunda frumos gunoiul sub presa, in speranta ca vigilenta presei va fi adormita. Intre timp, s-a reluat si campionatul, iar timisorenii au pierdut cu Farul, ce-i drept, fara sa ia eseu. Echipa a avut insa doua absente importante, Fercu si Carpo, primul cu o accidentare mai veche si destul de serioasa, iar inchizatorul, cu probleme aparute chiar inainte de joc. Probabil cu cei doi in teren, soarta meciului era alta, insa momentul tradeaza problema echipei. Rezervele nu sunt pe masura titularilor, in ciuda trofeelor si ambitiilor declarate la echipa.

Acestor neajunsuri i s-a adăugat si o dificultate financiara. Rugbystii au avut parte de intarzieri salariale, deoarece banii de la autoritati au venit cu intarzierea specifica sumelor venit pe acasta cale in sport. Problema e ca clubul are si o parte semnificativa de sponsori privati, multi pe afisele de meci, dar insuficienti pentru a acoperi situatii de criza provocate de intarzieri ale banilor publici. Desigur, RCM Timisoara poate cuceri un nou titlu. Insa in club nu mai pare sa mai fie linistea si stabilitatea care sa garanteze o viata lunga rugby-ului timisorean de inalta performanta.

foto: www.super-liga.ro

 

Leave a Reply