Oficialii RCM Timișoara dau din colt in colt pentru a explica de ce nu participa echipa in Europa, dupa raspunsul oficial al Federatiei

RCM-UV-Timişoara-3Suporterii campioanei de rugby au avut parte de o veste foarte neplacuta saptamana trecuta, dupa ce au aflat ca RCM Timisoara nu poate participa in preliminariile Challenge Cup, dupa ce si sezonul trecut echipa nu s-a putut inscrie in a doua competitie valorica europeana de rugby, mai ales ca atunci putea participa direct in grupe. Intr-o maniera nedemna pentru un club cu o Cupa a Romaniei si doua titlturi de campioni in ultimii tre ani, oficialii galben-albastrilor au amanat explicatia oficiala pentru o saptamana, de parca inaintea reluarii campionatului nu ar ști motivul real.


Deranjat este faptul ca finantatorul Dan Dinu, retras din postul de vicepresedinte la club, dar membru al Biroului Federal din Federatia Romana de Rugby, nici nu a fost prezent cand forul din Romania a luat decizia sa trimita din nou Lupii Bucureștiului in Europa. Dinu a fost plecat in vacanta, iar in absenta sa, ceilalti membri din birou au concluzionat ca RCM Timisoara nu poate merge in Europa deoarece nu au lot suficient de numeros. Conform explicațtilor directorului de comunicare Lucian Lorin, se cere un lot de 38 de jucatori, cu zece jucatori de linia I, iar din lotul de 23 pentru fiecare meci doar doi jucatori pot fi extracomunitari (tari ca Fiji, Samoa, Tonga). Cu un lot de doar 32 de sporitivi, galben-albastrii nu se calificau.

Problema e ca cerintele pentru Challenge Cup nu pot fi consultate pe Internet, de oricine, deoarece rugbby-ul este un sport cu multe probleme de transparenta fata de fotbal, fiind o disciplina sportiva relativ inchisa. In aceste conditii, ceea ce a declarat FRR oficial nu poate fi verificat si urmeaza, fireste, intrebarea, daca nu cumva explicatia este falsa. In cazul in care e adevarat, devine destul de impardonabil ca clubul timisorean nu a stiut acest lucru. Practic, lotul se putea mari prin legitimarea unor sportivi de la echipele de juniori. Mai ales că desi este finantat din bani publici, spre deosebire de ACS Poli, la RCM juniorii Timisoarei nu sunt deloc inclusi în planurile echipei mari. Astfel, s-a ajuns ca la echipa sa joace un singur timisorean, Eugen Capatină dintr-un lot de 32 de sportivi.

Ceea ce e cu adevarat impardonabil este atitudinea clubului. La conferinta de presa saptamanala de dinaintea reluarii meciului cu Farul Constanta, managerul general Attila Brosovszki a transmis sec presei inainte de începerea conferintei sa nu întrebe nimic despre cupele europene, intrucat acest aspect se va discuta saptamana viitoare. Probabil, dupa ce vicele Dusan Filipas sau Dan Dinu se intorc din vacanta. Sau poate clubul asteapta ss cosmetizeze un raspuns care sa nu supere nici fanii, nici FRR-ul, care a nedreptatit de multe ori clubul, insa conducerea a preferat mereu sa plece capul.

foto: www.sportrevolution.ro

 

Leave a Reply