Procesul dintre Iancu și ASU Poli poate cauza DERANJ mare la FIFA. Ce rol a avut Chivorchian

iancu.marianMarian Iancu a dezvăluit noi informații interesante despre procesul cu ASU Poli, speță care s-a mutat de la TAS la FRF. Practic, patronul echipei aflate în insolvență SC Politehnica Timișoara SA spune că federația s-a temut să fie dezafiliată de FIFA pentru că au permis echipei suporterilor să poarte numele de ”Poli”. De asemenea, Iancu a mărturisit că cel care s-a ocuat de deschiderea procesului la FRF a fost fostul său angajat, Gheorghe Chivorchian. Desigur, pentru că așa era procedura.


Astfel, deși de o astfel de speță ar fi trebuit să se ocupe Comitetul Executiv al FRF, procedural, Chivorchian a fost mandat să facă plângere la Comisia de Disciplină. Această comisie va stabili dacă ASU Poli și AJF Timiș sunt sunt vinovate. Apoi, Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor ar urma să hotărască ce pagubă ar avea de recuperat Iancu, care la TAS a cerut 983.000 de euro pentru utilizare numelui și culorilor lui Poli.

“Comitetul Executiv al FRF s-a autosesizat și prin secretarul general (n.r. Gheorghe Chivorchian) a făcut plângere la Comisia de Disciplină. Aceasta este procedura. Comisia de Disciplină hotărăște culpa, despăgubirea se stabilește la CNSL”, a declarat Iancu.

Iancu consideră foarte îndreptățită suma, deoarece și el a plătit 600.000 de euro în trecut, cân a pierdut în prima fază procesul cu italianul Claudio Zambon. Marian Iancu a runcat și bomba, după ce a mărturisit că FRF-ul va risca să fie dezafiliată de FIFA, pentru că a încălcat decizia definitivă a TAS cum că palmaresul, numele și culorile aparțin de SC Politenica timișoara SA.

“Încălcarea deciziei TAS, care a stabilit că palmaresul, numele și culorile sunt ale SC Politehnica Timișoara SA poate duce chiar și al dezafilierea FRF. De aceea, noua conducere s-a sesizat. Chiar dacă dosarul a fost întors de la TAS, FIFA se poate autosesiza”, a mărturist patronul echipei aflate în insolvență.

Clemență pentru ACS Poli. Până când?

Iancu a declarat că nici ACS Poli nu va mai putea utiliza din acest sezon numele de ”Poli”. Totuși, omul de afaceri ezită să răspundă dacă ar da și echipa autorităților în judecată dacă nu își schimbă numele. Titu Bojin a declarat public că nu îl interesează problema lui Iancu, iar Timofte nu știe prea multe de problema numelui, și speră ca Robu, Bojin și rectorul Viorel Șerban să discute cu bucureșteanul pentru a ajunge la o înțelegere.

“Eu nu știu cine este mandatat să reprezinte ACS Poli, dacă domnul Robu sau Bojin. Cred că totuși domnul Timofte ar trebui să se ocupe. Vom vedea ce va fi. Eu nu cred că vor folosi abuziv numele”, a mai precizat Marian Iancu.

foto: adevarul.it

Leave a Reply