”Iuda” a revenit pe ”Dan Paltinisanu”! Gabriel Canu s-a reintors la Timisoara dupa sase ani de la acuzatiile de blat

gabriel.canuACS Poli l-a prezentat vineri pe Gabriel Canu in mod oficial, desi fotbalistul se antrena de aproape trei saptamani cu echipa. Canu a fost adus dupa plecarile fundasilor centrali Ioan Mera si Alin Seroni, dar cu siguranta ca multi timisoreni isi aduc aminte de episodul scandalului dintre Canu si Iancu. La vremea respectiva, stopperul a fost acuzat de blat si tras pe linie moarta de patron.


Canu a venit la Poli odata cu ”lotul” FC National, sub comanda lui Cosmin Olaroiu. Un fidel abanat al cartonaselor, si, implict, al suspendarilor, Canu a cazut in dizgratie dupa un meci pierdut de Poli cu Dacia Mioveni, la scorul de 2-1. La vremea respectiva, intr-un articol din 31 martie 2008, cotidianul ProSport a scris ca Aliuta si Canu au fost banuiti de blat, iar Marian Iancu si antrenorul Dusan Uhrin au decis sa ii excluda din lot. Canu s-a pregatit cu un preparator fizic, iar apoi a fost cedat la FC Vaslui. In iulie 2008, dupa ce a plecat de la Poli, fundasul a spus tot ce a avut impotriva lui Iancu si Uhrin.

“Nu am inteles ce a avut Iancu cu mine de m-a banuit. Toata lumea s-a pus pe mine ca am vandut meciul ala. Am avut o discutie si cu Marian Iancu dupa meci si mi-a pus in vedere niste chestii. Am cerut explicatii si m-a trimis la Dusan, alt <>, sa nu zic altceva despre el, care la fel, ma trimitea inapoi la Iancu. Nu au avut curajul niciunul sa spuna ca nu mai au nevoie de mine. Iancu statea si musca toate momelile ce ajungeau la el. Mai bine imi zicea ca la 11 cartonase cate am luat eu, nu mai am voie sa joc in loc sa ma banuiasca de prostii!”, a declarat Canu, in iulie 2008, pentru Actual Vest.

De atunci, Canu a stat cinci ani la FC Vaslui, cand inca mai curgea lapte si miere la echipa lui Adrian Porumboiu. In Moldova, jucatorul acum in varsta de 33 de ani a fost si capitan. Nici aici, Canu nu a scpat de acuzatiile de blat, după ce a produs un penalti din care dinamoviștii au înscris primul gol într-un meci terminat 4-1 pentru ”caini”.

“Penalty-ul produs de el, cel de 1-0, e singura faza pe care nu pot sa o reprosez arbitrului. M-a dezamagit însa evolutia lui Canu. Nu a avut o atitudine de capitan. Acum, după acest joc, mi s-a intarit ideea despre ceea ce mi se tot aducea la cunostinta vizavi de atitudinea lui din trecut. Am refuzat sa cred asta, dar evolutia lui Canu ma pune serios pe ganduri”, a declarat atunci patronul Porumboiu.

In ultimul sezon, Canu a jucat la Ceahlaul Piatra-Neamt, iar aici a fost liniste. Dupa un an petrecut la trupa lui ”Pinalti”, care s-a salvat de la retrogradare, Canu a revenit la Timisoara. Jucatorul e sigur de promovare si a declarat ca Liga I ar trebui sa aiba mai multe ehcipe din orase cu traditie fotbalistica.

“Nu consider un pas inapoi ca am venit la Poli in Liga a II-a. Sunt antrenamente placute, moderne, totul este de nivelul Ligii I. La sfarsitul campionatului speram sa ducem echipa unde ii este locul. E pacat ca orasele mari, cu traditie în fotbal si cu rezultate, dar si jocul frumos, au cam disparut de cateva sezoane, si asta nu este in regula. Speram ca vara viitoare vom sarbatori promovarea”, a declarat Canu la prezentarea a oficiala.

Leave a Reply