Portarul Marius Popa revine la Timisoara, desi acum sase ani a plecat pe usa din dos de pe ”Dan Paltinisanu!”

marius-popaACS Poli a mai bifat o lovitura de imagine, dupa revenirea poate a celui mai ibit portar al lui Poli, la Timisoara. Fara indoiala, pentru suporterii lui Poli cea cu perfomante, Popa poate fi pus la inima alaturi de Pantilimo. Iar acum, ”Popica” revine ca antrenor cu portarii, in staff-ul lui Alexa.


Bihoreanul Marius Popa a aparat intre buturile lui Poli intre 2005 si 2008, timp in care a ajuns la nationala si a fost decorat chiar de Traian Basescu cu medalia ”Meritul sportiv” de gradul III, dupa ultima calificare a nationalei la Euro 2008, ultima ”zvacnire” a lui Piturca. Popa a rescut in valoare la Poli, iar on ochii patronului Iancu, a fost considerat dator vandut pentru asta. In mai 2008, pe vremea cand bucuresteanul era pe toate televiziunile, vorbind despre Poli, Iancu declarar senin ca il trimite pe Popa la ehcipa a doua daca nu face cum ii cere:

Popa este netransferabil, avem o echipa a doua la care e nevoie de experiența lui si sigur ii va ajuta pe colegii sai de acolo. O sa-mi amintesc cum plangea Popa ca vrea sa ajunga la Timisoara, iar acum cand a ajuns uita ca datoreaza ceva acestui club. A prins si nationala, asa cum i-am spus eu, si acum incearca sa ne dribleze, ceea ce nu i-as recomanda. Are o reactie ciudata fata de noi, nu dam de el de cateva zile bune, nu ne raspunde la telefoane, deci stim ce avem de facut, a declarat Iancu la o televiziune din Timisoara.

Iancu s-a tinut de cuvant si l-a exclus din lot:

Nu a existat nici o oferta pentru jucatorul Marius Popa. Nici pe bani multi, nici pe bani putini, nici gratis. Nu este interesant pentru nimeni, pentru nici o echipa serioasa, lucru care ne pune pe ganduri si nu inteleg de ce pe el nu-l intereseaza. Se amageste in continuare cu minciunile impresarilor. Cariera lui de sportiv este in acest moment sub semnul intrebarii. Pacat!, declara Iancu în România liberă.

Popa a plecat însă la Inter Curtea de Arges, asa cum nu ar fi meritat, iar apoi a mai aparat pentru Pandurii si Universitatea Cluj. In 2012, manusile s-au pus in cui, iar acum, cu Marian Iancu implicat doar de la distanta, prin palmares, Popa revine pe ”Dan Paltinisanu”, ca antrenor cu portarii.

Merita mentionat ca si numele lui Popa a fost tarat in scandalul blatului cu Mioveni, alaturi de repatriatul fundas Gabriel Canu, coincidenta sau nu, dar si Marian Aliuta. La vremea respectiva, Iancu a spus doar ca Alexa si Grigorie, fosti jucatori ai lui Netoiu la Dinamo, devenit intre timp patronul Mioveniului , nu au fost implicati in scandal, ci alti doi fotbalisti. Opinia publica a ajuns sa ii blameze pe Canu și Aliuta, dar, din nou, coincidenta sau nu, tot in 2008 a avut loc si mazilirea golakeeperului la echipa a doua.

In alta ordine de idei, Alexa a reusit cu acest pas schimbarea staff-ului de grea mostenire ramas de la Velcea si Sunda. Odata cu venirea lui Popa, Turcas trece la copii si juniori. vara aceasta, si Stelescu, preparatorul fizic cu metode de anii 80, dar si Cosmin Petruescu, artizanul promovarii Recasului, darpus in umbra in mod meschin de Velcea, au parasit echipa. In locul lor, secunzii sunt Sorin Vlaicu și Octavian Benga, iar preparatorul fizic Jorge Alvarez nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind destul sa mentionam ca a lucrat la Real Madrid.

foto: www.gsp.ro

 

Leave a Reply