Campionii ridicolului. RCM Timisoara s-a facut de ras dupa circul cu scrisorile belicoase trimise federatiei

rcm timisoara vs csm bucuresti (51)Dupa mai multi ani de gafe mai mult sau mai putin trecute cu vedere, clubul RCM Timisoara a reusit sa se faca de ras pe deplin dupa ce in doar doua zile si-au shcimbat radical declaratiile pe subiectul unei scrisori trimise la FRR. Daca miercuri, reprezentantii clubului au spus ca federalii nu le-au dat nicio explicatie de ce nu le-au permis participarea în Challenge Cup, vineri au recunoscut ca FRR le-a trimis un raspuns intins pe sapte pagini.


Ridicolul nu este doar modul in care conducerea unui club cu pretentii si-a schimbat declaratiile in termen de doua zile, ci si tabloul amplu al circului cu scrisorile. Doua exemplare ale scrisorii, aflate in doua folii, au aparut inaintea meciului cu Dinamo la masa presei. Din text, clubul ameninta FRR cu un proces pentru ca nu le-a permis sa mearga in preliminariile Challenge Cup, dar si sugereaza ca s-ar putea retrage din campionat, fiind invitati in alte competitie de o natiune din Six Nations. De asemenea, se mentioneaza un amanunt mai mult decat interesant, si anume, ca FRR nu ar fi platit nici pana acum primele de castigarea a titlului, nici din 2013, nici din 2012.

Dar fata de continutul putin socant al scrisorii, mult mai tare a fost ce a urmat. Intrebati de epistola buclucasa, uitata la masa presei, reprezentantii clubului au inceput sa deaa telefoane jurnalistilor care au gasit documentele, pentru a-i ruga sa nu scrie, mergandu-se chiar pe teorii ale conspiratiei, cum ca documentul e ”lucratura” cuiva rau intentionat. Vicepresedintele Dusan Filipas a fost intrebat ce a raspuns FRR, si a spus ca nu s-a primit niciun raspuns. Pe fondul acestei explicatii, unele siteuri locale au si ”muscat-o” si au scris ca Bucurestiul cel rau persecuta saraca Timisoara. Insa, minciuna a avut picioare scurte, oficialii FRR au aflat, si au comunicat presei ca au trimis un raspuns, chiar a doua zi.

Felul in care clubul a dat din colt in colt. Joi seara, la o emisiune de la un post local, managerul Attila Brosovszki a spus ca totusi FRR a dat un raspuns, dar  nedetaliat, spunad ca RCM nu a indeplinit conditiile de participare in Europa, fara a mentiona care sunt acestea. Incoltit la conferinta de presa, Filipas a recunoscut insa ca s-a primit un raspuns de sapte pagini. Suparati de tupeul clubului, FRR ii va judeca la Comisia de Disciplina. Ramane de vazut cat de aspra va fi sanctiunea. Indiferent cum ar fi, si daca un mic diavol ar fi lasta scrisoarea la masa presei, e de condamnat ca cei din conducerea clubului banatean, partener al englezilorde la Saracens, s-au ascuns in spatele unor minciuni pentru oameni mici si foarte mici.

Iar in nota teoriilor conspirationiste ale clubului, la fel poate conspira si presa. Sa fie intamplator ca scandalul s-a declansat cu putin timp inaintea alegerilor din FRR,  pentru presedintia careia e un singur candidat, Hari Dumitras, fost mare rugbyst roman? Pentru ca un alt aspect prin clubul a ”cotit-o” fost ideea retragerii din cmapionat, abandonata deja la conferinta de vineri cu ganduri pacifiste.

Leave a Reply