A batut din nou vantul pe “Dan Paltinisanu”. De data aceasta, la rugby

rcm faru play-off (33) fol ImpactDezamagire pentru RCM Timisoara la meciul cu Farul Constanta, in ciuda victoriei obtinute cu 28-16. Pe Stadionul “Dan Paltinisanu” s-au prezentat putini timisoreni, la fel d emulti ca la multe partide ale ACS Poli, club ironizat si ras-ironizat pentru tribunele goale. Cu atat mai mult, cu cat cei din conducerea echipei de rugby au dorit sa demonstreze ca pot aduce mai multi fani pe “Marele Oval” decat echipa de fotbal mutata da la Recas la Timisoara.


Practic, a fost deschisa doar Tribuna I pentru acest meci, iar fanii au luat loc pe locurile acoperite, unde nu s-au strans mai mult de cateva sute de oameni. Cativa oameni, din club sau din fmailiile sportivilor, au luat loc si la Tribuna a II-a, cea cu umbra de dimineata. De asemenea, au mai fost cateva zeci de persoane la Tribuna 0, per total, 500-600 de spectatori. Foarte putin daca tinem cont de faptul ca a fost o partida de play-off, dar si ca intrararea a fost libera, spre deosebire de ACS Poli, unde si in liga a II-a s-a platit bilet de intrare.

La precedentele intalniri cu Farul Constanta, din Joia Mare, si cu Steaua, din 31 mai, pe “Dan Paltinisanu” au venit aproximativ 4000-5000 de spectatori sa vada rugby. Se pare ca vacanta, dar si ora foarte matinala a restrans semnificativ numarul de oameni veniti sa vada la lucru o echipa cu doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei in ultimii trei ani. Totusi, se dovedeste ca e greu sa aduci timisoreanul al sport, fie chiar si gratis. Banateanul e prea pretentios si greu se urneste sa isi sustina favoritii. Dupa epoca Politehnici lui Iancu, si a perioadei de final a Elba Timisoara, a fost tot mai greu sa vezi o atmosfera incendiara la un meci din Timisoara.

Si ca sa fim putin carcotasi, deocamdata nu s-a implinit dezideratul celor care vor sa rupa gura ACS-ului. Rugby-ul e departe de a aduce zecii de mii de oameni pe “Paltinisanu”, asa cum spuneau unii fani ASU. De asemenea, si cei din club, mai apropiati de echipa de Liga a IV-a, au dorit sa ia fata fotbalului la acest capitol. Deocamdata insa, nu este cazul.

Leave a Reply