FRF amana nejustificat judecarea celor de la ASU Poli, in speta pentru nume si culori. Un nou termen ramas ”in aer”

asu poli millenium giarmata (32) fol ImpactASU Poli astepta sa vada cum judeca FRF speta legata de numele echipei si de culorile folosite , insa comisia care trebuie sa judeca problema amana nejustificat o hotarare. Inca din iunie. cei de la FRF, cu noua conducere, s-au autosesizat cu privire la echipa suporterilor din Liga a IV-a, și au chemat la judecata echipa suporterilor, dar si AJF Timis, care organizeaza competitiile in care au evoluat pana acum fotbalistii lui Paul Codrea, Liga a V-a si a IV-a. Totusi, problema pare ca s-a dat la fund, sau cel putin, doar deocamdata.


Faptul ca FRF s-a autosesizat in aceasta problema nu este deloc intamplator. Dupa ce Marian Iancu i-a reclamat pe ASU Poli la TAS, s-a creat o intreaga discutie daca echipa fanilor si a UPT poate purta numele de ”Poli” si activa in alb-violet, fara a pretinde ca este continuatoarea Politehnici cu plamares. Iancu a batut saua sa priceapa iapa ca FRF poate avea probleme intr-un viitor pe termen mediu, cand el se va adresa din nou TAS, dupa ce in prealabil va merge la o cale de atac interna, Comisia Nationala de solutionare a Litigiilor. Astfel, noua conducerea, cu Gheorghe Chivorchian secretar general, s-a ”executat” și a deschis un dosar ce urma sa fie analizat de Comisia de Disciplina.

Comisia a cerut de mai multe ori documente suplimentare lamuritoare, iar un termen a fost stabilit pentru 6 august. Totusi, cum sentintele sunt publice, pe site-ul FRF au aparut doar alte spete judecate de CD, despre tot felul de sanctiuni aplicate pentru abateri din turul II al Cupei Romaniei. Printre cazurile judecata, s-a numarat si tot scandalul de la meciul dintre ASU Poli si Mama Mia Becicherecul Mic. Echipa suporterilor a primit o suspendare de două meciuri fara spectatori si o amenda de 2000 de lei pentru ca fanii au vrut sa agreseze arbitrii si au vandalizat autoturismul tusierului.

O posibila explicatie este ca cei de la comisie au fost prea ocupati cu incidentele din Cupa Romaniei ca sa mai judece si cazul ASU Poli miercurea trecuta. In total, s-au analizat noua spete. Cert este ca Marian Iancu a declarat ca ceea ce hotaraeste Comisia de Disciplina nu va influenta faptul ca el va reclama oricum pe ASU Poli si AJF Timis la Comisia Nationala de Solutionare a Litigiilor. Iancu a spus ca va trimite dosarul la data de 1 septembrie, pentru ca asteapta ca avocatii sai sa revina din vacanta. Ramane de vazut daca Comisia de Disciplina va judeca dosarul pana atunci.

Leave a Reply