Stelu Iordache arunca manusa procurorilor! „Condamnarea lui Voiculescu ar putea constitui un precedent pentru verificarea legalitatii tuturor privatizarilor din Timis!”

stelu-iordache

Trimiterea dupa gratii a mogulului Dan Voiculescu, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), poate constitui un precedent pentru verificarea tuturor privatizarilor suspecte din Romania.


In acest context, omul de televiziune Stelu Iordache, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a cerut public procurorilor sa se sesizeze din oficiu si sa verifice legalitatea privatizarilor cu cantec din tot judetul, pentru a descoperi cate dosare ICA se ascunde in spatele preluarii fabricilor din Timis.

„Condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare pentru ca a achizitionat actiunile ICA la pretul unei nunti de lux, adica 104.000 de euro pentru un patrimoniu de cateva zeci de milioane de euro, trebuie sa constituie un precedent pentru verificarea modului in care zeci de fabrici din Timis, aproape toata zestrea economica a judetului, au ajuns in proprietatea unor oameni de afaceri. Trebuie sa stim in ce mod si la ce pret au fost cumparate intreprinderile Optica, Extraceram, Dermatina, Gastrotim, Electromotor, 6 Martie, Hotelul Timisoara, Magazinul Bega si altele de catre fratii Cristescu, cum a reusit Maria Grapini sa devina patroana Pasmatex, cum a fost privatizat Comcerealul in favoarea Mioarei Simcelescu, cum a ajuns UMT in posesia lui Mihai Olaru, AEM in portofoliul doamnei Olimpia Moica si a prietenilor sai, halele Fructus si Untim la Basel Hamati, Comtim la Smithfield, Detergentii la Procter&Gamble, Kandia la Fathi Taher, Fabrica de tigarete la miliardarul Ioan Niculae! Vrem sa srim daca la baza acestor tranzactii s-au aflat acte de coruptie a functionarilor statului”, a precizat Stelu Iordache la o emisiune a postului de televiziune “Europa Nova”.

In opinia avocatului Florin Kovacs, verificarea privatizarilor din Timis nu ar fi o ancheta complexa pentru procurori, in conditiile in care acestia ar putea beneficia de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

“Divizia economica a SRI detine, cu siguranta, informatii pretioase despre privatizarea unitatilor economice din Timisoara si din judet. Procurorul care ar deschide Cutia Pandorei a privatizarilor poate solicita sprijinul SRI si sunt sigur ca exista dosare intregi de informatii valoroase pe acest subiect”, considera Florin Kovacs.

Ramane de vazut daca sefii parchetelor din Timis sunt interesati sa faca lumina in procesul privatizarilor din Timis, in conditiile in care proprietati imobiliare de miliarde de euro au trecut in contul baietilor destepti din aceasta parte de tara…

Gh. Ilas

One thought on “Stelu Iordache arunca manusa procurorilor! „Condamnarea lui Voiculescu ar putea constitui un precedent pentru verificarea legalitatii tuturor privatizarilor din Timis!”

Leave a Reply