Ripensia Timisoara, probleme in paradis. Una dintre echipele cu cea mai buna imagine din Timisoara nu este atat de bogata precum pare

ripensia.3jpgRipensia Timisoara este una dintre echipele timisorene cu o imagine aproape ireprosabila, cel putin pana in momentul de fata. Reinfiintata in 2012, ca o alternativa la cele doua “Poli”, ACS si ASU, Ripensia a preluat numele legendarei formatii de la inceputul secolului XX, dupa ce in 2002 marca fusese inregistrata la OSIM de cei din actuala conducere, la prea multi ani pentru ca cineva sa mai pretinda drepturi asupra brandului. Pana in prezent, lucrurile au mers bine, insa in club nu este un belsug atat de mare precum se lauda ripensistii.


Dupa doua promovari succesive si atingerea fazei optimilor Cupei Romaniei toamna trecuta, Ripensia s-a laudat la conferinta de presa de dinaintea startului de sezon ca va avea sezonul acesta nu mai putin de 15 sponsori. Foarte mult, o cifra de record absolut pentru Liga a IV-a din Romania, cifra carora li se adauga si cele cateva sute de membri cotizanti. Cu toate acestea, managerul pe model englez Radu Suciu si antrenorul Ovidiu Olariu nu au primit niciun ban de cand s-a infiintat echipa, conform surselor noastre, desi au bifat doua promovari succesive si o comportare onorabila in Cupa Romaniei. Iar dupa atata timp, se pare ca apar si primele nemultumiri. De asemenea, am putea puncta putinele transferuri facute de galben-rosii in conditiile unor sponsori si a unui buget numeros. Presedintele Rau Ienovan a explicat ca au considerat ca jucatorii ce au promovat ehcipa merita mentinuti, insa deja Ripensia a calcat stramb cu ASU Poli.

Infrangerea cu ASU Poli suferita sambata a dus si la primul scandal din Liga a IV-a Timis. Ripensia a contestat dupa meciul faptul ca Dorin Codrea a fost prezent la meci fara buletin. Jucator, var al lui Paul Codrea, a intrat in teren in ultimul minut al prelungirilor, cand scorul era deja 2-1. Fotbalistul a avut carnetul de joc asupra sa, dar nu si documentul de identitate. Totusi, arbitrii nu au verificat acest aspect inainte de meci, desi erau obligatia sa o faca. Asadar, e vorba de o neglijenta a brigazii, insa contestatia Ripensiei a deschis cutia Pandorei intre fnaii celor doua formatii. Deja rivalitatea a instaurata, fanii ASU ii acuza pe ripensisti ca vor sa castige jocul la comisii, in timp ce simpatizantii Ripensiei le bat obrazul fanilor violeti, care au promovat dupa retragerea ehcipelor in Liga a IV-a, iar anul acesta au incercat din nou sa ajunga astfel la baraj.

foto> www.stirileprotv.ro

Leave a Reply