Indepartat de la RCM Timisoara ca o masea stricata, Danie de Villiers a luat o decizie surprinzatoare. Sud-africanul se gandeste la revansa

danie-de-villiersMica lumea rugbystica romaneasca a fost foarte surprinsa cand antrenorul Danie de villiers a fost demis de la carma echipei RCM Timisoara, desi echipa era in obiectiv. Practic, decizia a fost una destul de bine gandita de conducerea echipei, iar o parte din liderii vestiarului au contribuit semnificativ la saparea sud-africanului care a antrenat, printre altele, si nationala Tunisiei, dar si echipa de rugby din Roma, desfiintata intre timp din cauza problemelor financiare.


Danie de Villiers a fost demis intr-un mod destul de intempestiv, imediat dupa meciul pierdut cu CSM Baia Mare. Tehnicianul nu se astepta deloc la masura, si a venit la antrenamentul echipei de luni vizibil afectat. De Villiers si-a stapanit cu greul emotiile, si i-a anuntat pe jucatori ca nu mai e antrenorul lor. Bilantul sau in confruntarile cu baimarenii era de trei infrangeri si o victorie, iar sub acest pretext, conducerea i-a anuntat demisia. Totusi, vicele Dusan Filipas s-a ”scapat” la conferinta ca si problemele disciplinare ale unora dintre sportivi din echipa au contat la decizie. Asadar, Danie pierduse vestiarul.

Deocamdata, antrenorul a mai ramas la Timisoara, dar se va intoarce acasa. Nu pentru mult timp insa. Antrenorul e decis sa isi ia revansa in fata celor care i-au distrus reputatia, sud-africanul fiind la prima concediere din cariera de antrenor de rugby.

”Danie a fost foarte dezamagit deoarece a pus mult suflet la Timisoara si dupa ce a fost concediat, si-a dat seama ca a investit sentimente inutil. E decis ca din campionatul viitor sa antreneze tot o echipa din Romania, cu care sa vina sa ii zdrobeasca pe cei de la Timisoara. El stie ca l-au demis aceiasi jucatori care l-au lucrat si pe Chester Williams”, ne-a declarat o sursa din anturajul echipei timisorene.

Dupa demiterea sud-africanului, secundul Grainger Heikell a fost numit antrenor principal interimat. Neozeelandezul se ocupa de echipa cel putin pana in data de 13 septembrie, cand, daca totul merge bine in semifinala, Timisoara va disputa o noua finala a Superligii. In funcite de rezultat, conducerea va decide daca neozeelandezul va antrena echipa pana la finalul lui noiembrie, pentru meciurile ramase din Cupa Romaniei.

 

Leave a Reply