Jos coruptia! DGA Timis a demarat o campanie de combatere a coruptiei in punctele de trecere a frontierei, populatia fiind incurajata sa-i denunte pe vamesii sau politistii care cer mita

DGA anticoruptie

Ofiterii de prevenire din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Timis, impreuna cu politisti de la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, continua campania de prevenire a faptelor de coruptie in punctele de trecere a frontierei – conform strategiei nationale anticoruptie pe perioada 2012 – 2015 – prin promovarea unui comportament de “recunoastere si respingere a coruptiei”. Dupa cum ne-a comunicat purtatorul de cuvant al DGA Timis, in primul semestru al anului in curs, in judetul Timis, campania anticoruptie s-a concretizat prin tiparirea a 11.900 de flyere cu continut preventiv in limba romana si a 2.380 in limba engleza, care s-au distribuit pasagerilor care au tranzitat punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara.


“In scopul transpunerii in practica a strategiei nationale anticoruptie, Directia Generala Anticoruptie, in cooperare cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, a demarat o campanie de constientizare anticoruptie, pe baza Planului comun de masuri privind prevenirea faptelor de coruptie in randul personalului din cadrul punctelor de trecere a frontierei, in cadrul careia au fost realizate un numar de 250.000 de flyere in limba romana si 50.000 de flyere in limba engleza, care vor fi distribuite unui numar de 21 de structuri ale Politiei de Frontiera Romane, care in semestrul I, 2014, au indeplinit criteriul tranzitarii de peste 200.000 de persoane”, se mentioneaza intr-un comunicat al DGA Timis.

Dupa campania de constientizare anticoruptie derulata la Aeroportul Internationalul Timisoara, urmeaza ca actiuni similare sa fie desfasurate si la PTF Cenad si PTF Stamora-Moravita. In acest context, al combaterii coruptiei din punctele de trecere a frontierei, persoanele care doresc sa sesizeze savarsirea unor fapte de coruptie de catre functionarii MAI pot apela la numerele de telefon gratuit 0800.806.806 si 0256.220330 sau scrie pe adresa dga@mai.gov.ro. De asemenea, persoanele carora li s-a cerut mita de catre functionarii MAI pot solicita audiente la sediul Institutiei Prefectului Judetului Timis sau expedia prin posta petitii scrise la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, pe adresa Timişoara, str. Take Ionescu, nr. 44-46, judetul Timiş.

Gh. Ilas

Leave a Reply