ACS Poli a luat o mare TEAPA cu unul dintre cele mai bune transferuri. La club se vorbeste mai putina portugheza

antre acs poli (16) fol ImpactACS Poli  a primit o lovitura grea inainte de startul Ligii a II-a. Dan Alexa a ramas fara unul dintre cei mai buni jucatori din amicale, iar astfel, alb-negrii si-au pierdut o piesa importanta din fotbalistii adusi pe filiera portugheza de fostul mare fotbalist al Benficai, Ion Timofte. Sana Camara nu va mai evolua pentru Timisoara, dupa ce cateva saptamani. ACS Poli a suferit de pe urma problemelor cu Pedro Henrique, transfer anuntat in aceeasi zi cu al lui Lassana Camara.


Fatidica zi cea a transferurilor lui Henrique si Sana. Atacantul brazilian a parasit echipa dupa ce i s-a umflat brusc genunchiul, deoarece medicii romani au pus gresit diagnosticul de ruptura de ligamente. Dupa cateva saptamani, stupoare, Henrique a revenit, deoarece s-a dovedit ca nu are decat niste probleme cu un cartilaj. Insa astfel, jucatorul a ratat o parte importanta de acumulari din preagtirea fizica facuta de Jorge Alvarez. In tot acest timp, cei de la club se multumeau macar cu Sana, jucatorul din Guineea Bissau cu cetatenie portugheza, un foarte talentat mijlocas. Inainte de startul campionatului insa, Botafogo da Bahia, clubul proprietar al jucatorului, s-a trezit cu o oferta generoasa de la Braga, si a decis sa nu mai prefecteze imprumutul pentru ACS Poli.

Ghinionyl este cu atat mai mare cu cat Sana tocmai ce facuse o ruptura musculara, dar ar fi absentat totusi doar o luna. Cum Liga a II-a bate la usa, sansele ca ACS Poli sa mai gaseasca un mingicar de “joga bonito” la mijloc sunt mici, astfel ca Alexa s-a multumit cu capitanul de la UTA, vechea si decedata doamna, Ovidiu Popescu, jucator de 20 de ani venit din Liga a II-a. Ca sa nu mai spunem ca si Ovidiu Petre, pe care Alexa voia sa il utilizeze ca titular, s-a “rupt” si el. De asemenea, un alt nume cu rezonante lusitane, de data aceasta chiar din patri fado-ului, Nuno Claro, a parasit echipa si va juca la Rapid. De data aceasta, jucatorul a facut nazuri, neacceptand scaderea de salariu de dupa retrogradare. De asemenea, la 37 de ani, Nuno Claro mai vroia contract pe doua sezoane. Timofte n-a putut accepta pretentiile portughezului, astfel ca Nuno Claro va lua calea Giulestiului.

Cat de mult vor cantari absentele se va vedea doar in timp, daca ceilalti mijlocasi si tanarul Eduard Pap vor putea suplini absenta plecatilor. Un lucru e cert, si in Brazilia se lucreaza foate balcanic cu transferurile.

Leave a Reply