ACS Poli, cantonament ”economic”. Alb-negrii pleaca intr-o statiune unde merg echipe de ligi inferioare!

herculaneClubul timisorean este favorit la promovare, dar totusi, ACS Poli are grija sa stranga serios cureaua. Chiar daca acest lucru nu s-a vazut la transferuri, conducerea nu scoate mult din buget pentru cantonamentele fotbalistilor. Probabil, se tine cont si de nevoile Ligii a II-a, un esalon din ce in ce mai slab valoric in ultimele sezoane, insa adevaratul motiv e economia care se face la club, cu teama la ceea ce va aduce anul 2015.


Astfel, in primul sezon al echipei, intr-adevar, vara nu s-a facut cantonament, ci doar amicale, dar iarna, deși echipa era în eșalonul secund, Velcea a plecat cu jucătorii în Antalya. Desigur, iarna era si mai dificil de facut pregatirea la Timișoara, dar echipa s-a cazat la Hotel Titanic Beach Lara, un loc de cazare cu conditii aproape de lux, fiind cotat la 5 stele. Vara trecuta, dupa promovare, echipa a mers in Austria, iar in iarna, la aceeasi locatie din Turcia. Acum insa, dupa patru zile in Ungaria, la Fuzesgyarmat, localitate nu foarte cunoscuta din tara vecina, echipa merge la Baile Herculane, statiune in care mai fac cantonamente doar echipele de ligi inferioare, si acelea, putine. Motivul este legat de degradarea terenului de antrenament din localitate, dar si a faptului ca oferta de refacere dupa efort nu e senzationala in statiunea care a decazut fata de farmecul ce il avea altadata.

ACS Poli va sta practic doar o zi in localitatea din Banatul montan, deoarece miercuri echipa merge sa joace un meci-test cu Minerul Mehedinti, iar vineri, se va juca un amical cu FC Caransebes. Astfel, o parte din banii ce s-ar fi cheltuit cu un cantonament lung se economisesc, si se investeste mai bine in jucatori. Acest lucru se intampla din mai multe motive. Fata de sezonul trecut, clubul nu mai are bani din drepturile TV, in urma retrogradarii. De asemenea, sponsorul privat pe care Ion Timofte a spus ca il aduce din Portugalia nu a mai venit, probabil tot din cauza retrogradarii. De asemenea, suma de la autoritati a scazut considerabil, iar adevarata problema o reprezinta ce s eva intampla din ianuarie incolo. Pentur 2014, sumele au fost deja votate, tinand cont inclusiv de varianta retrogradarii, dar din 2015, nu se stie ce va decide politicul, dezbinat pe subiectul fotbal o data cu ruperea USL-ului.

foto: s774.photobucket.com

 

Leave a Reply