ASU Poli a ajuns in colimatorul FRF dupa incidentele de la meciul de Cupa Romaniei. Suporterii risca sa ramana un timp cu buza umflata

asu poli mama mia becicherecu mic (5) fol ImpactFanii recaltritanti de la ASU Poli si-au dat in petic miercuri, la jocul dintre echipa lor si Mama Mia Becicherecul Mic. De data aceasta, manifestarile de maidan s-au petrecut intr-un meci sub egida FRF, iar clubul risca sa fie sanctionat destul de dur, mai ales ca brigada a reclamat tot ce s-a intamplat.


Fanii de la ASU Poli au fost ”spaima satelor” in cele doua sezoane de Liga a V-a și Liga a IV-a, si de multe ori, cei mai nervosi dintre ultrasi au provocat pagube materiale si au agresat oamenii din satele cu echipe de fotbal. De data aceasta, actele de violenta s-au petrecut chiar in buricul Timisoarei, pe arena ”Stiinta”. Si cu ceva mai multi ziaristi in jur, nu doar cu presarii de casa ai echipei, care niciodata nu au relatat incidentele reprobabile, cum s-a intamplat la Gataia, cand ziaristii prezenti la meci s-au facut ca nu vad ca un jucator al gazdelor primeste un pumn in gura. Suporterii intrati in teren, urcati pe tunel, scuipatul arbitrilor, dar si vandalizarea masinei cu care a venit brigada au ajuns la urechile FRF-ului.

Cei trei arbitri din Arad, Ionut Nicoras, Sebastian Pantea si Alina Mihoc, au fost sunati de oamenii de la FRF imediat dupa producerea incidentelor. Brigada a fost indrumata sa faca faca un raport suplimentar, iar astfel, faptele fanilor vor fi judecate de Comisia de Disciplină a FRF, care de obicei se intruneste miercurea. Clubul risca o amenda usturatoare, dar si fie pedepsita sa dispute cateva meciuri fara spectatori. Chiar daca echipa evolueaza in Liga a IV-a, sanctiunea se poate aplica pentru ca AJF Timis e subordonata FRF. Conducerea fanilor, prin Sebastian Novocic, s-a ocupat ca arbitrul asistent Sebastian Pantea sa fie despagubit pentru roata dezumflata, oglinda rupta si cea desprinsa, dar asta nu schimba cu nimic datele problemei.

Un episod hilar s-a petrecut imediat dupa meci, cand s-a constat ca masina lui Pantea a fost avariata. Jandamrii nu au vrut sa il lase sa mearga la autoturismul sau, un Volkswagen Passat, si s-au gandit ca ar fi mai bine sa dea cheia asistentei Alina Mihoc, cu ideea ca fiind femeie, suporterii furiosi nu o vor agresa. De aceea, initial s-a creat confuzia ca autoturismul era al asistentei. Toate faptele au fost trecute in raportul supimentar, iar cel mai probabil, FRF va judeca miercuri cazul, prin Comisia de Disciplina. O decizie ce ar putea cadea ca un trasnet pentru ASU Poli, care in 9 august incepe campionatul. Iar primele etape sunt cu doua contracandidate la promovare, CS Ghiroda si Ripensia Timisoara.

Iar seria de lovituri pentru ASU Poli nu se opreste aici. Tot miercuri, chiar in ziua sarbatorii Schimbarii la Fata, tot Comisia de Disciplina judeca daca ASU Poli si AJF Timis sunt in culpa pentru folosirea numelui echipei fanion a Banatului si a culorile alb si violet. Daca comisia considera ca aceastea sunt folosite abuziv, atunci echipei i se poate impune sa isi schimbe numele si culorile! De asemenea, in luna septembrie, Marian Iancu ii va reclama la CNSL pentru a cere despagubirile fabuloase pe care le pretinde.

Leave a Reply