Furtuna in paradisul campionilor! O scrisoare belicoasa a celor de la RCM Timisoara catre FRR a iesit la iveala in mod ciudat

rcm dinamo (36) fol ImpactSurpriza de proportii pentru cativa ziaristi timisoreni, veniti pentru meciul dintre RCM Timisoara si Dinamo Bucuresti, la masa presei de la Stadionul ”Gheorghe Rascanu”. Pe masa se aflau, in folii, doua exemplare ale unei scrisori incediare trimise de clubul timisorean catre FRR, Textul contine mai multe informatii-bomba, iar apogeul se atinge cand clubul ameninta federatia cu proces, deoarece a decis sa nu permite clubului banatean sa se inscrie in Cahllenge Cup, dar si cu retragerea din campionatul romanesc.


Scrisoarea este semnata de vicepresedintele Dusan Filipas si trimisa in dta de 9 iulie la FRR, in urma cu aproape o luna. Clubul solicita un raspuns de la FRR pana in data de 14 iulie. Conform declaratiilor oficiale ale lui Filipas, intrebat despre foile lasate clar intentionat sub ochii ziaristilor, vicele a spus ca FRR nu a raspuns nici pana la data de 6 august. Partea ciudata este ca cei din club spun ca nu ei au lasat foile la masa presei, ci persoane rauvoitoare. Cu atat mai interesant cu cat din text se desrpind informatii mai mult decat surprinzatoare. Concret, clubul cere FRR o explicatie oficiala despre faptul c au considerat echipa campioana neeligibila pentru preliminariile Challenge Cup, invocand condtiile unui manual de turneu despre care oficialii banateni nu aveau cunostinte detaliate. De fapt, FRR s-a raportat la vechiul manual, de dinaintea modificarii competitiilor organizate de ERC. RCM amenință forul rugbystic românesc cu un proces pentru decizia de a lăasa în Europa din nou doar Lupii Bucureștiului:

Va comunicam pe aceasta cale ca vom contesta la Comisia Nationala de Disciplină decizia FRR cu privire la echipa participants in European Club Cups/Challenge Cup, urmand ca in funcție de rezolutie, sa ne adresam si instantelor judecatorești, se arata in scrisoarea cu bucluc.

Apoi, federatia e acuzata de lipsa de transparenta, iar Filipas se intreaba retoric, ”Ce a facut FRR pentru Timisoara?”. Practic, celor de la forul condus inca de Petrache li se bate obrazul ca echipa a sprijinit mereu FRR. Am putea adauga, chiar si cand nu a fost cazul, Dan Dinu fiind un aparator al contestatului Alin Petrache, desi fostul jucator trecut si pe la Timisoara a fost mereu ”amorezat” de echipa din Baia Mare. Urmează apoi o insiruire de argumente prin care se demonstreaza ca echipa din Timisoara a contribuit mult la dezvoltarea rugby-ului romanesc in ultimii ani.

Dupa mentiunea anterioara ca RCM a strans 5000 de spectatori pe ”Dan Paltinisanu”, mai mult decat numarul de locuri al Arcului de Triumf , cifra putin umflata de oficialii banateni, se trece la artileria grea. In primul rand, o dezvaluire in premiera, si anume, clubul le bate obrazul federalilor ca nu au platit primele promise pentru castigarea titlului de campioni in 2012 și 2013. Apoi, clubul reamintește FRR ca a dat multi jucatori nationalei, pe care dupa accidentari la nationala i-a vindecat clubul, pe banii lor, se vorbeste de arbitrajele ostile, de strainii naturalizati la nationala dupa trecerea prin curtea RCM, parteneriatul cu Saracens și lipsa banilor din drepturi TV pentru Superliga.

Cireașa de pe tort e lasat la final. Clubul ameninta ca nu se va mai inscrie in campionatul romanesc:

In ceea ce privște participarea RCM Timișoara in cadrul urmatoarelor editii ale campionatului intern, ne rezervam dreptul de a investiga opțiuni de participare an alte campionate europene, clubul nostru primind o invitatie an acest sens de la o tara prezenta in cadrul Turneului celor 6 natiuni, se mai arata in text

Si totusi

Nimeni nu poate explica cum au ajuns cele doua exemplare din scrisoare la masa presei. Totusi, in text, clubul arata pisica FRR-ului, cu amenintarea ca textul va deveni public. Intr-o forma sua alta a devenit. Cu voia cui insa? Fie oficialii au ”scapat” intentionat cele doua exemplare xeroxate, fie cineva a conspirat impotriva clubului. Cineva ce putea primi scrisoarea doar de la FRR sau avea acces la emalil clubului. Posibil un fost angajat? Danut Borzas sau alt om cu rele intentii pentru RCM? Clubul a anuntat ca vineri face o conferinta de presa despre subiect.

 

 

Leave a Reply