Rally-Kart Giarmata-Pischia aduce o premiera pentru pilotii din Campionatul Judetean de Automobilism Timis. Toti concurentii vor participa la un raliu de orientare

Etapa a VII-a a Campionatului Judetean de Automobilism Timis aduce o noutate pentru pasionatii de viteza din Timis. Toti concurentii care se inscriu la raliul organizat de Pischia si Giarmata sunt obligati sa participe de la Raliul de orientare organizat intre cele cele patru probe speciale ale competiei de duminica. In Romania se organizeaza un singur raliu de orientare o data pe an, etapa de Campionatul Europei Centrale si de Est de la Satu Mare, iar cei de la ACR Timis vor sa ii initieze si pe pilotii din Timis in astfel de concursuri.


La raliurile de orientare, pilotii trebuie sa parcurga un traseu stabilit conform unui manual de concurs, traseu pe care exista o serie de semne, de obicei pe partea dreapta a soselei. Castigatorii sunt cei care parcurg cel mai corect traseul prestabilit, iar daca mai multi piloti fac traseul corect, toti sunt invingatori. La Rally-Kart Giarmata-Pischia, raliul de orientare va avea loc intre proba speciala 2 si proba speciala 3, pe perioada de grupare pentru piloti. Raliul de orientare se va desfasura intre Bencecu de Sus, Bencecu d eJos si Pischia.

“De acum incolo, in toate etapele in care aveam regrupare de 60 sau 90 de minute intre probe vom introduce aceste raliuri de orientare. La un raliu de orientare, nu castiga cel mai rapid pilot, ca la raliurile clasice, nici cel care parcurge un timp prestabilit, ca la targa rally, ci acela care parcurge cel mai corect si rapid un traseu prestabilit. Deoarece nu se va merge pe sectiune cu trafic inchis, nici nu poti merge foarte repede, dar nici foarte incet, deoarece orientarea necesita timp de gandire. E cel mai greu gen de raliu. La nivel national, participa trei concurenti la raliul de orientare, si noi vrem sa ii pregatim pe cei din Timis pentru Campionatul Europei Centrale si de Est, ne-a declarat Ladislau Giurisici, presedintele ACR Timis.

In rest, cele patru probe speciale ale Rally-Kart Giarmata-Pischia vor avea loc normal, cu cele 3 clase la seniori, clasa special feminina, clasa debutanti si juniori, precum si concursul de karting aferent. Este pentru a doua oara cand Pischia si Giarmata prganizeaza un raliu in comun. De asemenea, alaturi de Comlosu-Mare si Dumbravita, sunt singurele localitati rurale care se desfasoara integral un raliu.

 

Leave a Reply