BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

SOCANT! RCM Timisoara pierde semifinala cu Farul dupa ce 6 jucatori au avut carnetele rupte. Politia a intervenit la stadion

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

rcm dupa semifinalaSituatie fara precedent in sportul romanesc sambata seara pe Stadionul ”Dan Paltinisanu”. Semifinala dintre Farul Constanta si RCM Timisoara s-a transformat intr-un film de groaza pentru timisoreni. Partida a inceput cu 30 de minute intarziere, deoarece sase jucatori au avut rupte din carnetele de joc foile cu ultimele vize medicale. Fara cei sase in teren, RCM a pierdut meciul cu Farul, iar comedia abia de aici a inceput! Robu a chemat politia pentru a afla cine a rupt foile din carnetele de joc si a cerut ca meciul sa se rejoace.

Inainte de meci, Calafeteanu, Fercu, Capatana, Umaga, Kinikinilau si Tangimana, cinci titulari si ultimul rezerva, au urcat au fost trimisi in tribuna de arbitru, deoarece din carnetele lor de joc erau rupte paginile cu vizele medicale. Desi Nicolae Robu l-a adus de acasa pe medicul Serbescu, care sa ateste ca el a pus vizele jucatorilor la Policlinica sportiva, cei sase nu au fost lasati in teren. Debusolati si cu inlocuiri din rezerve care nici n-au facut incalzirea, timisorenii au pierdut semifinala cu 9-0, dupa un arbitraj destul de partinitor, prin care li s-a si refuzat un eseu dupa proba video.

Dupa meci, Nicolae Robu a iesit la rampa si a spus ca meciul trebuie sa se rejoace:

”Este un act de sabotaj evident, nu se poate sa te trezesti inaintea meciului ca din legitimații lipsesc filele cu viza medicala pentru sase dintre cei mai buni jucători. Acum, noi cerem sa se rejoace acest meci, pentru ca nu credem ca este adminisibil ca o echipa sa fie frustrata de sanse”, a spus Robu. 

Vicele Dusan Filipas a spus ca nu poate explica prea multe despre carnetele de joc, deoarece politia ancheteaza situatia. Filipas a explicat ca echipa a dorit sa joace, desi avea si varianta sa renunte la meci, pentru ca a vrut sa demonstreze barbatie:

”Nu vrem sa facem conexiuni de acest gen, dar este foarte revoltator ce s-a intamplat. Este un act de sabotaj fara precedent in istoria sportului romanesc, cred, timisorean in mod cert. Din punctul meu de vedere, jucatorii au castigat acest campionat”, a punctat vicepresedintele.

Antrenorul Grainger Heikell considera ca Vlad Iordachescu trebuia sa permita jucatorilor sa evolueze, deoarece, la precedentul meci din campionat, tot el a fost arbitru, iar toti cei sase jucatori au avut carnetele cu viza pusa. Heikell a vorbit de coruptia din Romania:

”Din păcate, nu s-a apelat la bun-simt și am asistat la o comedie de semifinală. Consider că IRB trebuie să afle despre aceste lucruri”,  a declarat Heikell.

Pana la gasirea vinovatilor, arbitrul Vlad Iordachescu a fost criticat deoarece nu a considerat ca prezenta medicului Serbescu la staidon, care garanta ca vizele sportivilor sunt in regula, nu este suficienta ca sa le permita sa joace.  De asemenea, ramane un mare semn de intrebare daca paginile cu stampilele medicale au fost rupte inainte ca toate carnetele sa ajunga la Stadionul ”Dan Paltinisanu” sau chiar acolo. Oficialii clubului au recunoscut ca, in ultimele doua saptamani, nu au mai verificat carnetele, care au ramas la sediul clubului de la ultimul joc.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: