BREAKING NEWS! Bastanul Ionel Carpaci, care se sustragea executarii unei pedepse de 7 ani de inchisoare primiti in dosarul mafiei imobiliare din Timisoara, a fost capturat la Vama Cenad    Prima parcare supraetajata din Timisoara, care pune la dispozitia soferilor 910 locuri, a fost inaugurata langa Iulius Mall, in urma unei investitii de peste 12,5 milioane de euro    O femeie in varsta de 29 de ani si-a pierdut viata intr-un accident rutier, langa Sandra, dupa ce a pierdut controlul volanului masinii si a izbit un cap de pod     Un tanar din Timisoara a depus o plangere la Sectia 4 Politie, in care sustine ca bodyguarzii firmei de paza de la Openville l-au agresat    Politia Locala Timisoara a aplicat o amenda de 400 de lei femeii de serviciu a Filarmonicii, care a spalat in strada jeep-ul directorului Ioan Garboni     Noul patron al FCSB, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a anuntat ca va cere Armatei dreptul de a folosi numele Steaua

SOCANT! RCM Timisoara pierde semifinala cu Farul dupa ce 6 jucatori au avut carnetele rupte. Politia a intervenit la stadion

rcm dupa semifinalaSituatie fara precedent in sportul romanesc sambata seara pe Stadionul ”Dan Paltinisanu”. Semifinala dintre Farul Constanta si RCM Timisoara s-a transformat intr-un film de groaza pentru timisoreni. Partida a inceput cu 30 de minute intarziere, deoarece sase jucatori au avut rupte din carnetele de joc foile cu ultimele vize medicale. Fara cei sase in teren, RCM a pierdut meciul cu Farul, iar comedia abia de aici a inceput! Robu a chemat politia pentru a afla cine a rupt foile din carnetele de joc si a cerut ca meciul sa se rejoace.

Inainte de meci, Calafeteanu, Fercu, Capatana, Umaga, Kinikinilau si Tangimana, cinci titulari si ultimul rezerva, au urcat au fost trimisi in tribuna de arbitru, deoarece din carnetele lor de joc erau rupte paginile cu vizele medicale. Desi Nicolae Robu l-a adus de acasa pe medicul Serbescu, care sa ateste ca el a pus vizele jucatorilor la Policlinica sportiva, cei sase nu au fost lasati in teren. Debusolati si cu inlocuiri din rezerve care nici n-au facut incalzirea, timisorenii au pierdut semifinala cu 9-0, dupa un arbitraj destul de partinitor, prin care li s-a si refuzat un eseu dupa proba video.

Dupa meci, Nicolae Robu a iesit la rampa si a spus ca meciul trebuie sa se rejoace:

”Este un act de sabotaj evident, nu se poate sa te trezesti inaintea meciului ca din legitimații lipsesc filele cu viza medicala pentru sase dintre cei mai buni jucători. Acum, noi cerem sa se rejoace acest meci, pentru ca nu credem ca este adminisibil ca o echipa sa fie frustrata de sanse”, a spus Robu. 

Vicele Dusan Filipas a spus ca nu poate explica prea multe despre carnetele de joc, deoarece politia ancheteaza situatia. Filipas a explicat ca echipa a dorit sa joace, desi avea si varianta sa renunte la meci, pentru ca a vrut sa demonstreze barbatie:

”Nu vrem sa facem conexiuni de acest gen, dar este foarte revoltator ce s-a intamplat. Este un act de sabotaj fara precedent in istoria sportului romanesc, cred, timisorean in mod cert. Din punctul meu de vedere, jucatorii au castigat acest campionat”, a punctat vicepresedintele.

Antrenorul Grainger Heikell considera ca Vlad Iordachescu trebuia sa permita jucatorilor sa evolueze, deoarece, la precedentul meci din campionat, tot el a fost arbitru, iar toti cei sase jucatori au avut carnetele cu viza pusa. Heikell a vorbit de coruptia din Romania:

”Din păcate, nu s-a apelat la bun-simt și am asistat la o comedie de semifinală. Consider că IRB trebuie să afle despre aceste lucruri”,  a declarat Heikell.

Pana la gasirea vinovatilor, arbitrul Vlad Iordachescu a fost criticat deoarece nu a considerat ca prezenta medicului Serbescu la staidon, care garanta ca vizele sportivilor sunt in regula, nu este suficienta ca sa le permita sa joace.  De asemenea, ramane un mare semn de intrebare daca paginile cu stampilele medicale au fost rupte inainte ca toate carnetele sa ajunga la Stadionul ”Dan Paltinisanu” sau chiar acolo. Oficialii clubului au recunoscut ca, in ultimele doua saptamani, nu au mai verificat carnetele, care au ramas la sediul clubului de la ultimul joc.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: