Federatia Romana de Rugby scoate inca o data pumnalul pentru a-i injunghia pe cei de la RCM Timisoara

rcm.timisoaraLoviturile pentru RCM Timisoara nu s-au terminat dupa ce echipa a ratat finala cand sase jucatori au avut vizele medicale rupte din carnet. De data aceasta, jucatorii pot fi loviti unde ii doare cel mai mult, si anume, la evolutia in meciurile cu lumea buna a rugbyuluii. Sportivii pe care clubul banatean nu i-a trimis la Lupii Bucurestiului au fost amenintati ca vor rata Cupa Mondiala din Anglia care va incepe peste un an!


Practic, jucatorilor li s-a spus ca risca, pe langa o suspendare din competitiile inter-cluburi, sa nu rateze Cupa Mondiala, eveniment care se desfasoara din patru in patru ani. O amenintare care nu are nicio baza regulamentara, si ar putea veni doar daca galezul Lynn Howells nu ii mai include pe cei noua convocati in selectia nationalei Stejarilor. Cei sunt noua rugbysti sunt Alexandru Tarus, Valentin Poparlan, Dorin Lazar, Randall Morrison, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikinilau si Madalin Lemnaru:

”Jucătorilor li s-a spus de catre cei din FRR ca risca sa rateze Cupa Mondiala daca nu vor mai fi convocati la nationala”, ne-a declarat o sursa din cadrul clubului.

Este foarte interesant si cum se va judeca suspendarea jucatorilor. Conform articolului 9 din regulamentul IRB, invocat de federali, cluburile sunt obligate sa trimita jucatori la echipele nationale, dar selectionata Lupilor este un caz aparte, fiind implicate intr-o competitie inter-cluburi. De asemenea, tot conform regulamentului, suspendarea e pe durata convocarii, plus cateva zile, astfel ca, teoretic, jucatorii nu ar trebui s arateze finala Cupei Romaniei de la finalul lunii noiembrie. Suspendarea celor noua jucatori s-a luat in discutie in Biroul Federal, dar membrii nu au vrut sa se bage, astfel ca speta s-a trimis la Comisia de Disciplina a FRR, care se inturneste chiar astazi.

 

Leave a Reply