BREAKING NEWS! Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca a decis, la nici o luna de la inceperea cursurilor, exmatricularea unui elev din Timisoara    Primarul Nicolae Robu l-a avertizat pe directorul STPT/RATT, Ioan Goia, ca in doua luni urmeaza o "mare schimbare"    Politia germana sustine ca Timisoara a devenit noul centru al migratiei ilegale pe ruta balcanica, avand rolul de "colectare si distributie"    Senatorii au votat ca Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui, sa fie declarata sarbatoare legala si, in consecinta, zi nelucratoare    Declaratia de avere a premierului Viorica Dancila: aproape 120.000 de euro in conturi, doua case, doua apartamente si trei terenuri, dar si bijuterii in valoare de 5.000 de euro    Doi bodyguarzi din Arad au fost retinuti de Politie si urmeaza sa fie dusi la instanta cu propunere de arestare preventiva, dupa ce au rupt in bataie trei tineri care se certau intr-un bar

Marian Iancu si-a intors fata dinspre ACS Poli. Societatea patronata de omul de afaceri vrea 3 milioane de euro de la ACS Poli li ASU Poli

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

iancu.chivo.rosianuRazboiul dintre Marian Iancu si ASU Poli va avea un front colateral, dupa ce SC Politehnica Timisoara SA a dat in judecata si ACS Poli, echipa autoritatilor. In total, societatea aflata in insolventa vrea sa recuperze 3 milioane de euro, 1,5 milioane de la ASU Poli i 1,5 milioane de la ACS Poli. In cazul echipei suporterilor, societatea lui Iancu a avut deja doua termene de judecata, dar asteapta un verdict cat mai repede la CSNL, iar in cazul ACS Poli, dosarul a fost depus dupa ce clubul a refuzat sa rneunte la numele de ”Poli”.

Practic, Iancu anuntase anterior ca pentru al treilea an de existenta al echipei, nu va permite ca echipa autoritatilor sa mai utilizeze numele de ”Poli”. Cum alb-negrii nu s-au conformat, SC Politehnica Timisoara SA i-a dat in judecata. Iancu spune ca cele doua echipe pot juca in alb, negru si violet, dar fara numele de „Poli”. Spetele rumeaza sa fie judecata la Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor din cadrul FRF, care se intruneste joi, dar nu da verdicte in fiecare saptamana.

”SC Politehnica Timișoara SA va face toate demersurile pentru ca drepturile pentru care a investit bani sa poata face obiectul unor tranzactii din care cei de la masa credala sa se indestuleze. Din acest motiv, am chemat in instanta FRF, AJF Timis si ASU Poli la CNSL, la fel si pe ACS Poli, care a fost notificata de FRF ce cai trebuie sa urmeze pentru a putea folosi legal simbolurile pe care le foloseste acum. Nu au facut-o, si am deschis actiunea impotriva lor la CSNL, in solidar cu FRF, pentru utilizare numelui si a culorilor alb si negru. Din fiecare din cele două dosare SC Politehnica Timișoara SA a solicitat 1,5 milioane de euro, din care 1 milion reprezinta valoarea contabila, iar 500.000 de euro, daune. Sumele intra la masa credala si le vor recupera creditorii, asta ca sa nu existe speculatii”, a declarat Iancu.

SC Politehnica Timisoara SA nu a intrat nici acum in proces de reorganizare, dar, cel mai probabil, acest lucru se va supune la vot in aceasta toamna. Adunarea Generala a creditorilor va avea de ales intre lichidarea societatii, ce ce inseamna si imposibilitatea recuperarii datoriilor, sau procesul de reorganizare, care le ofera posibilitatea sa isi recupereze banii. Iancu a recunoscut ca deocamdata se gandeste insa la dosarele RAFO, care sunt pe rol:

“Adunarea generala a creditorilor va vota daca societatea intra in insolventa sau lichidare. Nu stiu exact cand se va supune la vot, intr-o luna, poate peste doua luni.  Insa si ceilalti creditori stiu ca eu daca revin in fotbal, au sanse sa isi recupereze datoriile. Deocamdata, prioritatile mele sunt sa imi rezolv problemele mele cu justitia, legate de dosarele economice. Eu ma consider nevinovat, dar, Doamne fereste!, e posibil sa plec intr-un cantonament”, a admis fostul boss viola.

De cand nu mai are echipa, Iancu a pierdut o serie de jucatori pe care i-a detinut in momentul in care Poli Timisoara a disparut de pe scena sportiva. Totusi, omul de afaceri se mai poate baza pe multi fotbalisti daca se gandeste sa revina cu echipa la Timisoara in vara viitoare, asa cum a anuntat ca e posibil sa decida:

“Daca se voteaza pentru reorganizare si ramane ACS Poli, vom juca in alta parte. Daca castigam procesul, absolut vom reveni la Timisoara. Mai avem in coproprietate in jur de 100 de jucatori, iar pentru Liga a II-a, putem sa strangem 20-25 de jucatori. Daca eu voi reveni in fotbal, nu va fi o problema  sa promovez din Liga a II-a”, a mai spus afaceristul bucurestean.

In acest moment, “mingea” e in curtea CNSL. Oricum, daca aici nu se obtine verdicutl dorit, societatea lui Iancu se poate adresa la TAS, asa ca lucrurile se pot intinde mult si bine.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: