BREAKING NEWS! Bastanul Ionel Carpaci, care se sustragea executarii unei pedepse de 7 ani de inchisoare primiti in dosarul mafiei imobiliare din Timisoara, a fost capturat la Vama Cenad    Prima parcare supraetajata din Timisoara, care pune la dispozitia soferilor 910 locuri, a fost inaugurata langa Iulius Mall, in urma unei investitii de peste 12,5 milioane de euro    O femeie in varsta de 29 de ani si-a pierdut viata intr-un accident rutier, langa Sandra, dupa ce a pierdut controlul volanului masinii si a izbit un cap de pod     Un tanar din Timisoara a depus o plangere la Sectia 4 Politie, in care sustine ca bodyguarzii firmei de paza de la Openville l-au agresat    Politia Locala Timisoara a aplicat o amenda de 400 de lei femeii de serviciu a Filarmonicii, care a spalat in strada jeep-ul directorului Ioan Garboni     Noul patron al FCSB, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a anuntat ca va cere Armatei dreptul de a folosi numele Steaua

Marian Iancu si-a intors fata dinspre ACS Poli. Societatea patronata de omul de afaceri vrea 3 milioane de euro de la ACS Poli li ASU Poli

iancu.chivo.rosianuRazboiul dintre Marian Iancu si ASU Poli va avea un front colateral, dupa ce SC Politehnica Timisoara SA a dat in judecata si ACS Poli, echipa autoritatilor. In total, societatea aflata in insolventa vrea sa recuperze 3 milioane de euro, 1,5 milioane de la ASU Poli i 1,5 milioane de la ACS Poli. In cazul echipei suporterilor, societatea lui Iancu a avut deja doua termene de judecata, dar asteapta un verdict cat mai repede la CSNL, iar in cazul ACS Poli, dosarul a fost depus dupa ce clubul a refuzat sa rneunte la numele de ”Poli”.

Practic, Iancu anuntase anterior ca pentru al treilea an de existenta al echipei, nu va permite ca echipa autoritatilor sa mai utilizeze numele de ”Poli”. Cum alb-negrii nu s-au conformat, SC Politehnica Timisoara SA i-a dat in judecata. Iancu spune ca cele doua echipe pot juca in alb, negru si violet, dar fara numele de „Poli”. Spetele rumeaza sa fie judecata la Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor din cadrul FRF, care se intruneste joi, dar nu da verdicte in fiecare saptamana.

”SC Politehnica Timișoara SA va face toate demersurile pentru ca drepturile pentru care a investit bani sa poata face obiectul unor tranzactii din care cei de la masa credala sa se indestuleze. Din acest motiv, am chemat in instanta FRF, AJF Timis si ASU Poli la CNSL, la fel si pe ACS Poli, care a fost notificata de FRF ce cai trebuie sa urmeze pentru a putea folosi legal simbolurile pe care le foloseste acum. Nu au facut-o, si am deschis actiunea impotriva lor la CSNL, in solidar cu FRF, pentru utilizare numelui si a culorilor alb si negru. Din fiecare din cele două dosare SC Politehnica Timișoara SA a solicitat 1,5 milioane de euro, din care 1 milion reprezinta valoarea contabila, iar 500.000 de euro, daune. Sumele intra la masa credala si le vor recupera creditorii, asta ca sa nu existe speculatii”, a declarat Iancu.

SC Politehnica Timisoara SA nu a intrat nici acum in proces de reorganizare, dar, cel mai probabil, acest lucru se va supune la vot in aceasta toamna. Adunarea Generala a creditorilor va avea de ales intre lichidarea societatii, ce ce inseamna si imposibilitatea recuperarii datoriilor, sau procesul de reorganizare, care le ofera posibilitatea sa isi recupereze banii. Iancu a recunoscut ca deocamdata se gandeste insa la dosarele RAFO, care sunt pe rol:

“Adunarea generala a creditorilor va vota daca societatea intra in insolventa sau lichidare. Nu stiu exact cand se va supune la vot, intr-o luna, poate peste doua luni.  Insa si ceilalti creditori stiu ca eu daca revin in fotbal, au sanse sa isi recupereze datoriile. Deocamdata, prioritatile mele sunt sa imi rezolv problemele mele cu justitia, legate de dosarele economice. Eu ma consider nevinovat, dar, Doamne fereste!, e posibil sa plec intr-un cantonament”, a admis fostul boss viola.

De cand nu mai are echipa, Iancu a pierdut o serie de jucatori pe care i-a detinut in momentul in care Poli Timisoara a disparut de pe scena sportiva. Totusi, omul de afaceri se mai poate baza pe multi fotbalisti daca se gandeste sa revina cu echipa la Timisoara in vara viitoare, asa cum a anuntat ca e posibil sa decida:

“Daca se voteaza pentru reorganizare si ramane ACS Poli, vom juca in alta parte. Daca castigam procesul, absolut vom reveni la Timisoara. Mai avem in coproprietate in jur de 100 de jucatori, iar pentru Liga a II-a, putem sa strangem 20-25 de jucatori. Daca eu voi reveni in fotbal, nu va fi o problema  sa promovez din Liga a II-a”, a mai spus afaceristul bucurestean.

In acest moment, “mingea” e in curtea CNSL. Oricum, daca aici nu se obtine verdicutl dorit, societatea lui Iancu se poate adresa la TAS, asa ca lucrurile se pot intinde mult si bine.

Leave a Reply

%d bloggers like this: