Noua ordine locala! Liderul unei loji masonice din Timisoara, anchetat de DNA si trimis in judecata pentru fraudarea fondurilor europene cu peste un milion de lei!

sef loja masonica

Angajat de Gazprom sa caute petrol si gaze prin gradinile oamenilor din nord-vestul judetului, venerabilul Iosif Ingrisch va trebui sa-si ia o zi libera in data de 8 septembrie si sa dea o fuga pana la Tribunalul Timis, pentru a fi prezent la un nou termen in dosarul 6436/30/2013, unde este acuzat de fraudarea fondurilor europene cu peste un milion de lei.


Teapa putea ajunge la aproape un milion de euro, contravaloarea din cererea de finantare a unor utilaje agricole, daca inspectorii Corpului de control al Ministrului Agriculturii nu ar fi sesizat falsurile din anumite documente justificative si nu ar fi dispus stoparea platilor. Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, povestea fraudarii fondurilor europene a inceput la data de 28 octombrie 2008, cand intre SC Imp Cons SRL Otelec si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a incheiat contractul de finantare “Modernizare ferma vegetala prin achizitie de utilaje agricole, localitatea Otelec, comuna Uivar, judetul Timis”, finantat din fonduri europene.

Pentru obtinerea unui punctaj superior in cadrul procedurii de evaluare, Iosif Ingrisch a inserat in cererea de finantare obligatia SC Imp Cons SRL de implementare a unui nou standard european privind calitatea semintelor, prin achizitionarea unei instalatii performante de tratare a semintelor. Sedusa de aceasta promisiune de modernizare a agriculturii banatene, A.P.D.R.P. a aprobat achizitionarea unor utilaje in valoare de 4.030.822 lei.

Iosif Ingrisch

 

“In contextul achizitionarii acestor utilaje, Ingrisch Iosif a depus, cu ajutorul inculpatului Szabo Csaba Zoltan, reprezentant legal al proiectului, o cerere de plata aferenta primei transe de finantare, ce a fost respinsa de catre A.P.D.R.P. deoarece beneficiarul proiectului nu a dovedit achizitionarea instalatiei de tratat seminte. Ulterior, pentru a obtine, totusi, contravaloarea utilajelor achizitionate pana in acel moment, Ingrisch Iosif a contestat decizia de respingere si, in sustinerea contestatiei, a depus mai multe documente false. Concret, Ingrisch Iosif a remis unor inspectori din cadrul Corpului de control al Ministrului Agriculturii mai multe documente falsificate de el, de inculpatii Mosteanu Mihai si Goldis Ioan si de catre alte persoane. Pe baza documentelor false, contestatia a fost admisa, astfel ca Autoritatea Contractanta a virat suma de 1.023.634,30 lei (echivalentul a 241.742,47 euro) în contul SC Imp Cons SRL, reprezentand o prima transa din finantarea aprobata. In cursul cercetarilor, cu ocazia audierii lui Berecsyi Tibor in calitate de martor, acesta a facut afirmatii mincinoase in legatura cu achizitionarea utilajului pentru care s-a solicitat decontarea”, precizeaza in actul de acuzare.

La finalul cercetarilor, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Iosif Ingrisch, asociat la SC Imp Cons SRL, pentru folosirea de documente false clare au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, dar si participatie improprie la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, savarsita in realizarea scopului urmarit prin infractiunile impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, in forma continuata (9 acte materiale).

De asemenea, Szabo Csaba-Zoltan, sef de ferma in cadrul SC Imp Cons SRL, Mihai Mosteanu si Goldis Ioan, angajati ai aceleiasi societati comerciale, au fost trimisi in judecata pentru complicitate la infractiunile retinute in sarcina lui Ingrisch, dar si mai multe acte materiale de fals (13 in cazul lui Mosneanu). In cadrul procesului, APDPR s-a constituit parte civila cu suma de 1.023.634,30 lei, iar pentru recuperarea prejudiciului DNA a pus sechestru asigurator pe tractoarele si combinele fermei din Otelec.

Pana in prezent, magistratii Tribunalului Timis au dat mai multe termene pentru administrarea probatoriului si s-au dovedit destul de ingaduitori cu Iosif Ingrisch, intrucat in 13.11.2013 au respins cererea procurorilor de instituire a masurii de a nu parasi tara. De o oarecare favorizare a avut parte Ingrisch si din partea procurorilor DNA, in conditiile in care finalizarea anchetei in care a fost implicat si trimiterea in judecata nu a fost mediatizata la presa, ca in alte dosare cu conexiuni in politica locala.

loja masonica

 

Daca am fi carcotasi, am pune acesta discriminare pozitiva a inculpatului Iosif Ingrisch pe seama faptului ca este liderul lojei masonice “Echerul si Compasul” si ca este “frate” cu multi procurori si judecatori din Timisoara care fac parte din masonerie. Totusi, in cazul in cazul in care va fi gasit vinovat, Ingrisch risca pana la 10 ani de inchisoare. Reamintim ca, in aprilie 2014, Comisia pentru libertati civile din Parlamentul European a decis instituirea unor pedepse cuprinse intre 5 si 10 ani de inchisoare pentru fraudarea fondurilor europene.

Practica judiciara romaneasca se aliniaza din mers la regulile europene, dar nici inainte asemenea infractiuni nu erau tratate cu blandete. In decembrie 2013, Curtea de Apel Bacau a condamnat un inculpat la 5 ani de inchisoare pentru fraudarea “doar” a 60.439 de euro, in timp ce in cazul lui Iosif Ingrisch vorbim despre nu mai putin de 241.000 de euro. Sa mai spunem ca acest reprezentant de frunte al masoneriei locale este parte in nu mai putin de 23 de dosare aflate pe rolul instantelor din Timisoara, intr-unul (7567/30/2010) fiind adversar chiar cu SC Lukoil Romania SRL, carora le contesta dreptul de a-l fi concediat din functia de director regional…

Vlad Enciu

 

 

 

2 thoughts on “Noua ordine locala! Liderul unei loji masonice din Timisoara, anchetat de DNA si trimis in judecata pentru fraudarea fondurilor europene cu peste un milion de lei!

  1. acuma ca i-am vazut poza pot sa-mi dau cu parerea ca omul acesta a tras multe tepe in afaceri! probabil se va descoperi cat de curand

  2. Masoneria, inca de la infiintarea sa, acum cateva sute de ani, a fost si a ramas un veritabil club de interese, asemanator din multe puncte de vedere cu MAFIA. Declaratiile mai mult sau mai putin oficiale ale reprezentantilor acesteia, cum ca urmaresc prosperitatea generala a societatii umane, nu sunt decat “promisiuni electorale” care vizeaza formarea in cadrul opiniei publice a unei imagini de “elita a societatii”, dar in realitate “interesul poarta fesul”!

Leave a Reply