Rally-Kart Cheveresu Mare aduce o premiera in automobilismul din Timis. Primul raliu cu trei suprafete de rulare diferite

raliul banatului zi 1 (3)Sambata, pilotii din Campionatul Judetean de Automobilism si Karting Timis au in fata o noua provocare, primul raliu cu trei suprafete de rulare diferite, in trei probe speciale diferite. Rally-Kart Cheveresu Mare, etapa a VIII-a a competitiei pentru iubitorii de viteza din judet va fi primul raliu organizat de ACR Timis cu proba de macadam in padure.


Competitia va incepe sambata dimineata la ora 10, cu concursul de karting, care va avea loc pe asfaltul din centrul Cheveresului Mare. De asemenea, la ora 10,04 se da start in prima proba speciala, de 2,7 km, care va fi pe asfalt. Urmeaza apoi un control orar, iar la 11,07 se da start in proba speciala cu numarul doi, pe iarba de pe un teren viran din fata padurii din Cheveres. Apoi, la 1,23 se va lua startul in proba in premiera, cea pe macadam in padure.

“Noutatea este ca avem pentru prima data trei suprafete de rulare diferite, in trei probe speciala. Macadamul in padure va fi pentru prima data. Din cauza ca sunt trei suprafete de rulare, avem si acel control orar, pentru ca pilotii sa isi schimbe cauciurile in cauciucuri cu crampoane”, ne-a declarat Ladislau Giurisici, presedintele ACR Timis.

La competitie vor participa 30 de echipaje. De asemenea, premiera consta si in faptul ca este prima data cand Cheveresul Mare gazduieste un raliu.

Leave a Reply