Razboiul dintre RCM Timisoara si FRR continua. Cheia e un conflict mai vechi intre Dinu si Petrache

RCM-UV-Timişoara-3La aproape o luna de la incidentele fara precedent petecute la semifinala dintre RCM Timisoara si Farul Constanta, apele rugbyului romanesc nu s-au limpezit din loc. Din contra, cat de curand e posibil sa se starneasca adevaratul tsunami, dupa ce se va afla public cine a rupt vizele medicale din carnetele celor sase jucatori. Intre timp insa, FRR cauta noi sanctiuni pentru club.


Astfel, dupa ce pentru moment s-a lasat deoparte ideea sanctionarii celor noua jucatori convocati la Lupii Bucurestiului, dar federalii se gandesc sa ii suspende pe Dan Dinu, care e doar finantator la RCM, dar si pe antrenorul Grainger Heikell. Neozeelandezul a spus dupa semifinala ca e dezamagit de coruptia din Romania, fara a arata cu degetul spre o persoana sau institutie. Totusi, secretarul general al FRR, Florin Matei, vrea s aii saunctioneze pe amandoi:

”Chiar zilele acesteaa se incearca suspendare vicepreședintelui Dan Dinu și a antrenorului Grainger Heikell, avand in vedere ca el a adus niste acuze de coruptie la evenimentele care s-au intamplat o data cu desfasurarea semifinalei dintre Timisoara si Farul. Dar nu a dat nume, ci a vorbit despre coruptia din Romania. Eu ii invit pe cei de la FRR sa puna mana pe un dictionar sa vada ce e coruptia, sa vada daca se regasesc in spusele antrenroului principal. Daca nu, dansii au libertatea sa judece asa cum isi doresc. Secretarul general in loc sa propuna o schimbare a regulamentelor ca sa se nu se mai intample. Dansul face tot felul de solictari catre Comisia de Disciplina”, a declarat Dinu in emisiunea In Prelungiri de la TVR Timisoara.

Dinu a declarat in cateva randuri ca este convins ca autorul vizelor rupte este acelasi cu personajul care a amplasat doua exemplare din scrisoarea clubului catre FRR la masa presei, pentru ca a produce un scandal mediatic, ceea ce s-a si intamplat. Practic, neoficial multa lume stie ca scrisoarea a fost amplasat de Borzas, dar din spusele lui Dinu, reiese ca au fost implicate si alte persoane. De asemenea, finantatorul a spus ca in scurt timp, politia va face public rezultatul anchetei:

”Daca se adevereste de unde a primit aceasta scrisoare, lucrurile sunt foarte grave. Foarte repede se va afla. Il vor face public organele de anchete. Va trebui ca multe persoane sa isi dea demisia din functiile lor”,  a spus Dinu, lasand sa se inteleaga ca e vorba despre persoane din FRR.

De fapt, adevarata sursa a acestui razboi, pe langa implicarea lui Borzas, care a plecat in primavara din club, este legata chiar de presedintele COSR si fostul presedinte FRR, Alin Petrache. Desi Dan Dinu a considerat ca fosutl sau cleg din vremea cand practicau rugbyul ii este prieten, deoarece in urma cu doua sezoane a permis ca finala sa fie condusa de o brigada de arbitri din strainatate, iar astfel, Timisoara a luat primul titlu. Dupa finala mica din acest sezon insa, Petrache nu a dat mana cu Dinu, desi aceasta i-a intins-o pe a sa, un gest de o mare sfidare in lumea rugbystica.

”Conflictul dintre Dinu si Petrache este mult mai vechi decat pare”, ne-a declarat o sursa din fenomen.

Astfel, se pare ca umbra lui Petrache in FRR e mai mult decat vie, desi locul sau a fost luat de Hari Dumitras. De fapt, restul oamenilor din conducerea FRR sunt aceiasi, iar ultimele fapte dovedesc ca sunt fideli principiilor paguboase pentru Timisoara si din vremea cand fostul rugbyst conducea sportul cu balonul oval.

 

 

Leave a Reply