SRI, teste cu poligraful si arbitri retinuti in Timisoara. Scandalul carnetelor rupte ale jucatorilor de la RCM Timisoara ia amploare

poligrafSemifinala pierduta de la RCM Timisoara cu 9-0 cu Farul Constanta dupa ce sase jucatori nu au putut evolua pentru au avut carnete rupte a degenrat serios dupa o zi de la incheierea meciului. Cazul a intrat in atentia Serviciul Roman de Informatii si a Procuraturii, dupa ce primarul Nicolae Robu a chemat politia, iar brigada de arbitri nu a putut parasi orasul. De asemenea, Federatia Romana de Rugby a postat pe site-ul oficial scrisoarea trimisa celor de la clubul timisorean, prin care cer ca si arbitrii si oficialii partidei sa fie supusi testului cu poligraful!


Jucatorii cu carnetele cu foile pe care se aflau vizele medicale rupte au fost Vali Calafeteanu, Catalin Fercu, Eugen Capatana, Jack Umaga, Paula  Kinikinilau si Fonovai Tangimana. Primii cinci urmau sa fie titulari, al saselea, rezerva. Cei sase au urmarit meciul din tribuna, dupa ce arbitrii nu le-au permis sa joace pe baza actelor aduse de medicul Ion Serbescu, de la Policlinica sportiva, la stadion, dupa ce a fost adus de acasa cu masina. Filele lipsa din carnetele de joc au fost constate de arbitri in cabina lor,  fara sa fie prezent un reprezentant al clubului RCM Timisoara, in speta Bogdan Bradu, managerul care se ocupa de carnete. Deoarece filele puteau fi rupte si la stadion, dar si anterior, SRI a intrat pe fir:

”SRI se va ocupa de caz, pentru că a verifica apelurile telefonice din ultimele sase luni ale celor implicati”, ne-a declarat o sursa apropiata rugby-ului.

Primarul Nicolae Robu, dar și pesedistul Radu Toanca, reprezentantul Consiliului  Local Timisoara in cadrul clubului RCM Timisoara, care este organizat sub forma de ONG, au vorbit despre un sabotaj. Practic, cei legati de RCM au aratat cu degetul spre federatie, iar FRR spre club. Robu a chemat politia, care a ajuns la stadion in timpul meciului, iar duminica, mare parte din cei de la club dadeau declaratii, deja. De asemenea, arbitrii nu au avut voie sa paraseasca orasul:

”Arbitrii nu au avut voie sa plece din Timisoara”, ne-a precizat o alta sursa din rugby-ul timisorean.

Duminica seara, oficialii FRR au postat pe site-ul propriu scrisoarea cu care au raspuns celor de la clubul galben-albastru. Pe langa impunsatura legata de faptul ca RCM Timisoara le-a trimis o scrisoare fara antet, data sau stampila, interesant este ca ce zice FRR se bate cap in cap cu declaratiile edilului. Acesta spune că medicul Serbescu a adus registrele de la Policlinica sportiva, ce atestau vizele obtinute in vara de jucatori, insa in textul de pe site-ul forului rugbystic se mentioneaza altceva:

”Observatorul oficial al partidei a refuzat vizarea la teren a carnetelor de legitimare, intrucat nu exista nicio astfel de procedura legala stipulata pentru a se face vizarea in absenta unor documentele medicale oficiale justificative – registru, fise medicale, etc”, se arata in textul postat.

De asemenea, FRR spune ca Bogdan Bradu a lasat carnetele si a plecat, desi putea sa participe la verificare lor, din punct de vedere regulamentar. Mai mult, cireasa de pe tort se refera la faptul ca FRR sugereaza ca arbitri, dar si cei de la RCM Timisoara sa fie testati cu poligraful:

”Una dintre variantele agreate de FRR este folosirea testului poligraf atat in cazul oficialilor partidei, dar si in cazul mai multor persoane din cadrul clubului timisorean”, se arata in acelasi text.

Deocamdata, ancheta e in curs de desfasurare.

Leave a Reply