BC Timisoara, calificarea cu doliu pe umar în sferturile Cupei Romaniei. ”Leii”, mai tari decat U BT Cluj FOTO

bct ubctcluj cupa (98)”Leii” din Banat au reportat o victorie electrizanta dupa 85-72 cu U BT Cluj, rezultat care o califica pe BC Timisoara in sferturile Cupei Romaniei. finalul a fost unul cu emotii in Sala ”Constantin Jude”, dupa ce toata echipa a urcat in tribuna la mama lui Zlatko Jovanovic, pentru  o imbratisa. Sambata, dupa turul Cupei, tatal lui Jovanovic a decedat, iar capitanul a jucat purtand doliu pe bretelele echipamentului. Altfel, si din punct de vedere sportiv, publicul a avut ce vedea, un meci disputat si un sfert patru de evolutie foarte buna a alb-violetilor.


Optimile Cupei Romaniei nu au fost deloc o misiunea usoara pentru tabara banatenilor. Dupa meci, Dragan Petricevic a recunoscut ca a existat o presiune asupra echipei sale, fapt firesc dupa locul 10 ocupat sezonul trecut. Chiar si din declaratiile anterioare meciului se simtea ca tehnicianul bosniac resimte stresul pentru o dubla cu o echipa puternica cum e cea a Clujul, formatie cu patru jucatori romani de nationala. De altfel, ardelenii au si inceput mai bine jocul, pentru ca alb-violeții să echilibreze balanta pe finalul primul sfert, terminat 10-12 pe tabela. De data aceasta, BC Timisoara l-a folosit pe Dalibor Persic, bosniac care a stat pe tusa la Cluj, din cauza unei contracturi musculare. De asemenea, alb-violetii au avut si putin noroc, dupa ce Sean Barnette a iesit dupa o accidentare la genunchi in minutul 17, asta dupa ce si milan Medvedj s-a accidentat.

Astfel, dupa ce si Barnette a iesit de pe teren purtat pe brate de doi coechipieri, alb-violetii au scapat de un jucator foarte in forma, iar la pauză, scorul a fost de 33-35 in favoarea oaspetilor. Sfertul trei a marcat inceputul revenirii timisorenilor, care au luptat din greu pentru calificare. Elevii lui Dorin Pintea s-au tinut insa tare pe pozitii, pana in sfertul decisiv. Apararea agresiva a gazdelor a dat roade, iar clujenilor nu le-au mai intrat aruncarile astfel ca U BT Cluj ramane sa lupte in acest sezon doar pentru campionat. Zlatko Jovanovic a fost principalul marcator, cu 19 puncte, urmat de Popescu, 18 puncte, Leiws, 15 puncte, Manigat, 10 puncte. De la U BT Cluj, prinipalii marcatori au fost Hargrove, 16 puncte, Mandache, 14 puncte, Silvasan, 13 puncte si Baciu, 12 puncte.

Dragan Petricevic a rasuflat usurat dupa victorie, mai ales ca a fost scutit de rusinea de a fi ”lucky loser”, Deoarece Liga Nationala are doar 13 echipe, pierzatoarea la cea mai mica diferenta a optimilor merge si ea mai departe in sferturi, iar scorul strans de la Cluj putea duce si la aceasta ipoteza. Petricevic a declarat inainte de meci ca nu vrea ca Timisoara sa fie ”lucky loser”, iar daca cumva se ajungea la acest lucru, daca elevii sai castigau la 1 punct, si nu la 13, de exemplu, bosniacul ar fi fost intr- situatie extrem de ingrata, de a-si retrage cuvintele.

”Noi suntem foarte mulțumiti, eu in continuare consider aceasta echipa Clujului una dintre cele patru forte ale campionatului. Ii felicit ca au jucat foarte bine, pana la ultimele minute. Practic, pe la inceputul sfertului patru au inceput sa dea niste semne. Cred ca am fost presati cu gandul la calificare, noi ne-am propus sa jucam un baschet bun. Clujul nu a avut jucatori neexperimentati, care au gestionat mai bine 28-29 de minute din acest meci. Scorul final nu stiu daca este de 13 puncte, vreau să fiu realist. In momentele cheie, apararea a inclinat balanta, la fel si publicul deosebit”, a declarat Dragan Petricevic.

Eroul serii a fost insa Zlatko Jovanovic. Capitanul echipei a jucat cu doua semne negre pe maieu, in memoria tatalui sau. De asemenea, conducatorul de joc a si lipsit de unele antrenamente, dupa ce a mers in Serbia, la inmormantare. Totusi, acest lucru nu l-a impiedicat sa joace mmotivat, iar secretul a fost un mesaj de imbarbatare de la Petricevic la pauza:

”A fost un meci special. Am jucat bine, cred ca la final totul s-a decis la nivel mental, asa cum ne-a cerut Dragan, sa ramanem puternici, desi au fost multe probleme saptamana aceasta. Am reusit ceea ce ne-a cerut. Ii felicit pe jucatori, mai ales pe baietii veniti de pe banca, Milencovici, Toth, Stancut, dar si pe toti pentru cum am jucat pe final. Suntem bucurosi pentru ca am invins o echipa foarte buna cum e Clujul. Sincer, mi-a fost greu sa ma concentrez pana la pauza. Atunci Dragan mi-a zis ce m-a relaxat, el m-a ajutat foarte mult la pauza”, a declarat Jovanovic.

Spre deosebire de alte sezoane, tragerea la sorti pentru sferturi nu s-a facut, tocmai datorita numaurlui de 13 echipe. De aceea, deocamdata BC Timisoara nu isi cunoaste adversara din urmatorul tur. Concitadina Timba s-a calificat de asemenea in sferturi. Echipa lui Bogdan Murarescu a avut parte de o misiunea usoara cu CS Universitatea Cluj, echipa formata din jucatori foarte tineri. Astfel, in Cupa Romaniei, scorul Timisoara – Cluj e un 2-0 cu care deocamdata Banatul se poate mandri, pana la jocurile directe din campionat.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”10″ sort_by=”order” order_by=”asc” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”70″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

 

Leave a Reply