Lipsa de omogenitate si-a spus cuvantul. ”Ursii” de la Timba au pierdut cu Pitestiul in debutul de campionat GALERIE FOTO

timba pitesti (46)Timba a platit tribut modului in care a gestionat perioada de pregatire in patrtida cu BCM U Pitesti de acasa, dupa infrangerea cu 90-83. Echipa lui Bogdan Murarescu nu s-a descurcat in fata celei a lui Sapera, chiar daca argesenii nu au aratat ca sunt de neinvins. Timba a murit pe propriile greseli, dupa un joc cu multe gafe destul de mari, cu o lipsa de omogenitate resimta desstul de acut si admisa chiar de antrenor.


Timba a inceput cu Petrovic, Dandridge, Glazyrin, Mijatovic si Brkic. Dintre cei cinci, doar doi jucatori au fost la Timisoara de la inceputul perioadei de pregatire. ”Ursii” au terminat foarte tarziu perioada de transferuri, chiar inainte de startul sezonului oficial, fapt care ii costa in debutul de campionat. Chiar daca galben-negrii au trecut usor de Universitatea Cluj, Pitestiul a fost cu totul altceva, iar jocul nu a mai mers ca uns. Mai ales ca Mladen Sljivancanin, cel mai titrat jucator din lot, inc anu este 100% refacut dupa probleme cu spatele. Primul sfert a fost echilibrat doar in prima parte, dupa care argesenii si-au construit incet-incet avansul. Egalarea venit la mijlocul sfertului trei, la scorul de 55-55 dupa trita lui Sljivancanin. Pitestiul a prins forta sa revina, Timba a ramas in urma, iar cu doar un minut si jumatate inainte de final, s-a apropiat la 80-85. In zadar insa, deoarece echipei lui Sapera nu i-a tremurat genunchii pe final.

Gazdele au avut procentaje slabe la aruncari, doar 47,6% la cele de 2 puncte, si 36% la trite, fata de 51,2,% i 50% ale oaspetilor. Echipa lui Sapera a prins o zi de gratie de la linia de 3 puncte, iar acest lucru a compenesat faulturile rapide acumulate de pivotii lui Sapera. Culmea, cel mai bun marcator al Timbei a fost Glen Dandridge, ultimul jucator venit la echipa, cu 23 de puncte, dar si erori comise in momente importante ale jocului. Pentru BCM U Pitesti, principala ”gura de tun” a fost Mirko Kovac, cu 19 puncte marcate. In rest, la celelalte capitole din statistica, nu au existat diferente clare care s aincline balanta in favoarea oaspetilor.

Bogdan Murarescu a fost vizibil deranjat ca a pierdut partida, mai ales ca adversarul din Pitesti nu a fost unul de nebatut:

”Nu pot sa spun ca sunt dezamagit, pentru ca am luptat, dar echipa inca nu e 100% din toate punctele de vedere. Am intalnit un adversar foarte bun astazi, care ne-a pedepsit, mai ales foarte aspru de la distanta. Nici noi nu am aruncat rau, dar nu a fost suficient, procentajele au facut diferenta. Am inceput jocul cu doua mingi pierdute in 20 de secunde, multe greșeli, dar ma bucur ca echipa a fost puternica mental, asta imi da speranțe pe viitor”, a declarat Bogdan Murarescu.

Hristu Sapera a apreciat jocul Timbei, dar a punctat ca elevii sai au luat decizii mai lucide in atac:

”Timba are o echipa buna anul acesta, cu cativa jucatori experimentati, si care au un potential baschetbalistic destul de mare, pot face anumite lucruri si in atac si in aparare. Cred ca vor fi o echipa de urmarit in acest sezon, mai ales acasa. Cred ca diferenta a fost facuta un pic de banca noastra mai lunga si deciziile noastre un pic mai inspirate pe faza de atac”, a spus Sapera.

Timba nu are mult timp de odihna, deoarece saptamana viitoare este agzda pentru concitadina BC Timisoara, in derby-ul baschetbalistic al orasului.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”12″ sort_by=”order” order_by=”asc” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”70″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Leave a Reply