Dan Dinu, DEZLANTUIT impotriva FRR. Finantatorul de la RCM Timisoara a demisionat din Biroul Federal si aduce acuzatii grave

dan-dinuAbia ce s-au linistit apele la RCM Timisoara, ca finantatorul Dan Dinu a iesit cu declaratii bomba despre neregulie grave facute de cei din FRR. Omul de afaceri ce sustine financiar clubul timisorean a demisionat din cadrul Biroului Federal si a spus ca va face tot posibilul sa schimbe actuala conducere a FRR, in speta pe Hari Dumitras, iar in viitor, doreste chiar el sa devina conducatorul rugbyului romanesc! Dinu a dat multe alte detalii socante, despre procese-verbale falsificate in Biroul Federal, proces-verbal pe care el insusi l-a rupt, despre complotul lui Dan Borzas cu Secretarul General al FRR, dar si despre arbitrajul potrivnic de care Timisoara a avut parte la meciul cu Baia Mare de sambata.


Dinu a vorbit abia acum despre ce s-a intamplat la sedinta de Birou Federal din 17 septembrie deoarece a tacut in speranta ca Hari Dumitras ii va elimina pe cei care au lucrat impotriva Timisoarei. Hari Dumitras nu a putut sa faca ceea ce a promis, astfel ca Dinu a scos tot gunoiull de sub pres. Astfel, omul de afaceri a povestit ca la Biroul Federal din 17 septembrie, membri au recunoscut ca Timisoara a fost nedreptatita cu privire la dreptul de participare in Challenge Cup, deoarece clubul nu a putut sa demonstreze ca poate indeplini conditiile de eligibilitate de participare in competitie. Secretarul General Florin Matei nu a recunoscut acest lucru, iar Dan Dinu a observat ca din procesul-verbal al sedintei s-au scos paragrafe, practic, o falsificare, fapt pentru care a si rupt repsectivele documente (foto).

”Am decis sa ma retrag din Biroul Federal, intrucat era imposibil sa mai ramana. Am tinut un timp departe de ochii presei acest lucru, pentru ca am fost acuzat ca vreau sa fac un scandal mediatic, dar vreau sa se stie cat de josnici sunt oamenii din FRR. In sedinaa de Birou Federal din 17 septembrie s-a recunoscut ca a fost o eroare ca nu s-a cerut un punct de vedere Timisoarei in privinta eligibilitatii jucatorilor de a participa în noul format EPRC. Secretarul general (n.r. Florin Matei) nu a vrut insa nici în ruptul capului sa recunoasca acest lucru. La terminarea procesului-verbal, s-a incercat scoaterea unor articole, procesul a fost semnat de mine si vicepreaedintele Pompiliu Bors. Am vazut ca sunt pasaje care lipsesc si am cerut refacerea proceselor-verbale. In seara respectiva am avut o intalnire cu presedintele Haralambie Dumitras, care mi-a cerut o saptamana sa nu fac valva in presa. El si vicepreședintele aveau ochii în lacrimi. Mi-au promis ca vor face curatenie in rugbyul romanesc, iar acest lucru nu s-a intamplat. La ultima sedinta de Birou Federal, Haralambie Dumitras mi-a spus ca nu vrea sa aiba oameni ca mine in rugby”, a declarat Dan Dinu.

rugby.documente4

rugby.documente6

Despre Florin Matei, Dinu a a dus alte dezvaluiri foarte grave, cum ca Secretarul General i-a trimis lui Dan Borzas ”scrisoarea pierduta” lasata la masa presei, iar finantatorul are o inregistrare audio facuta cu telefonul, in care fostul angajat al clubului recunoaste ca a primit-o de la oficialull FRR.

”Exista o inregistrare in care domnul Borzas recunoaste ca a primit scrisoarea de la Secretarul General al FRR. Dupa acest lucru, secretarul general il pune pe Borzas sa dea o declaratie ca nu a primit scrisoarea de la dansul, ci de la Mircea Paraschivescu, pe care la randul lui l-a pus sa declare acest lucru, dar impotriva lui Mircea Paraschivescu nu se ia nicio masura. Domnul Secretar Generla isi permite sa sesizeze Comisia de Disciplina verbal cu privirea la suspendarea jucatorilor convocați la Lupi. De asemenea, isi permite sa introduca pe ordinea de zi a Biroului Federal lucruri verbale, care nu au fost prezentate inainte membrilor”, a mai povestit Dan Dinu.

Omul de afaceri a spus ca va discuta despre aceste acte de coruptie la IRB, astfel incat lumea rugbyului international sa afle ce se petrece in Romania. Dinu este revoltat si pentru ca fRR ii sustine pe cei de la Baia Mare, carora li se indeplineste orice dorinta, mai ales ca de anul viitor, s-a renuntat la ideea de a trimite Lupii Bucurestiului in Challenge Cup, si in sfarsit, acum ca Timisoara nu e campioana, alta echipa va putea sa reprezinte Romania in lumea buna a rugbyului. De asemenea, finala Cupei Romaniei a fost amanata la cererea baimarenilor, in timp ce anul trecut, pentru Timisoara nu s-a procedat la fel. Pentru prima data, Dinu a acuzat arbitrjaul in termeni duri, cu referire la ultimul meci din faza grupelor Cupei:

”A fost cel mai ordinar arbitraj pe care l-am vazut in rugbyul romanesc, eseuri inventate, Baia Mare da eseu dintr-o pasa de 3 metri inainte. Efectiv, i-am desfiintat in gramada pe cei de la Baia Mare, si arbitri dadeau lovitura de pedeapsa impotriva noastra. Probabil ca se fac toate demersurile ca Baia Mare sa iasa campioana. Cu arbitri straini, noi am caștiga orice meci cu Baia Mare, daca se arbitra corect, erau cel putin 20-30 de puncte”, a răbufnit Dinu.

Finantatorul a spus ca la inceputul anului, vrea sa ceara inlaturarea lui Hari Dumitras de la conducerea FRR, si a aruncat bomba: vrea chiar el sa candideze la conducerea FRR:

”Ma gandesc ca in viitoarea Adunare Generală sa cer suspendarea presedintelui si organizarea de alegeri libere, iar apoi, poate candidez si eu la presedintia FRR. Cu siguranta am cateva sanse, pentru ca nu voteaza doar cluburile de prima liga, sunt in jur de 80 de cluburi. Eu am demonstrat ca am facut mai mult pentru rugby decat toata FRR. Sa-mi spuna mie cati sponsori au adus in ultimul an. Am avut ancredere in presedintele FRR, dar i-am spus ca cine tine de la inceput de scaun, il va pierde”, a mai adaugat Dan Dinu.

Intrebat daca nu se teme ca echipa sa fie exclusa din campionat, Dinu spune ca nu ii crede pe federali in stare de asa ceva, si oricum, e convins ca IRB-ul ar sărijini echipa sa se inscrie in alt campionat, iar expunerea ar aduce sponsori care sa suporte cheltuielile de deplasare.

Leave a Reply