Santaj din Primarie pentru Ripensia! Oficialii clubului de Liga a IV-a au ramas masca dupa o discutie cu autoritatile!

ripensiaRipensia Timisoara si-a pierdut prima “casa” dupa ce au fost nevoiti sa paraseasca Baza Electrica, iar acum, clubul are ceva probleme cu locul unde doreste sa-si ridice o baza sportiva noua. Ros-galbenii au primit un raspuns din partea autoritatilor, care le-a taiat creanga de sub picioare, desi conducerea avea un plan destul de bine pus la punct sa-si ridice o baza sportiva pe fostul teren “Tehnomet”. Mai precis, primarul Robu a cerut o chirie prohibitiva pentru un teren gol din spatele terenului unde echipa isi desfasoara acum antrenamentele.


Inca de cand se aflau in Liga a V-a, sezonul trecut, cei de la Ripensia au inaintat Consiliului Local o propunere de proiect pentru a-si construi o baza sportiva cu conditii moderne in zona fostului teren de la Tehnomet, in Calea Buziasului. Initial, clubul a sperat ca CLT va vota ca terenul sa le fie dat in concesiune gratis, insa situatia s-a complicat, in pur stil romanesc. Pana la urma, Ripensia se poate antena pe baza Tehnomet, dar pentru terenul din spate, li s-a cerut o chirie anuala de nici mai mult, nici mai putin de 100.000 de euro!

“Ni s-a spus ca trebuie sa platim o chirie anuala de 100.000 de euro pentru terenul din spate, care e gol. Cei de la Primarie spun ca cer aceasta chirie pentru ca au in plan sa ridice locuinte sociale pe acel teren, desi e greu de crezut, pentru ca in jur este o zona rezidentiala”, ne-a dezvaluit o sursa din cadrul clubului.

Cei de la Ripensia banuiesc ca tocmai edilul Nicolae Robu a venit cu suma prohibitiva, de teama ca in cazul celei de-a treia promovari consecutive, Ripensia sa nu stirbeasca din popularitatea ACS Poli, echipa cu care primarul se lauda ori de cate ori are ocazia. In primii doi ani de existenta din era moderna, Ripensia s-a pregatit si a jucat pe Stadionul Electrica din Fabric, proprietatea RATT-ului. Clubul platea 2.000 de lei pentru un meci, iar dupa promovarea in Liga a IV-a, Ripensiei i s-a cerut o suma mult mai mare. De aceea, clubul s-a mutat cu antrenamentele la Tehnomet, iar meciurile din campionat le disputa pe terenul de antrenament din spatele arenei “Dan Paltinisanu”.

Leave a Reply