BREAKING NEWS! Peste 60 de posesori de legitimatii IPA din Timisoara au fost audiati la Parchet in cadrul unui dosar de fals si inselaciune    Amendament la Legea bugetului pe 2018: suma de 161 milioane de lei pentru reabilitarea Garii de Nord din Timisoara    Dezbatere publica, astazi, privind Statutul Politistului: inchisoare pentru ignorarea avertismentelor politiei si pentru jignirea politistilor    Ultima zi de lucru cu publicul la Primaria Timisoara - vineri, 22 noiembrie 2017, functionarii urmand sa revina la ghisee doar in data de 8 ianuarie 2018    RAR Timis a inchis peste 200 de service-uri auto, in ultimii doi ani, din cauza ca nu aveau autorizatii de functionare    Inspectii inopinate la sediile a 25 de banci, societati de leasing, asociatii si patronate, dupa ce Consiliul Concurentei a decis sa investigheze piata serviciilor financiare

Premiera nationala in lupta sindicala! Seful unui post de Politie Rurala din Timis, reclamat la Parchet pentru abuzul de a-i obliga pe agenti sa lucreze in zilele libere!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Politia-rurala

Stilul cazon de lucru a unora dintre sefii posturilor de politie din Timis, care n-au aflat, probabil, ca Politia s-a demilitarizat inca din 2002, a ajuns in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, procurorii urmand sa verifice daca politistilor din mediul rural li se incalca anumite drepturi elementare si, ulterior, sa dispuna masurile ce se impun.

Pentru ca agentii de politie au ezitat sa-si reclame sefii la organele de urmarire penala, pentru a se feri de anumite consecinte periculoase, plangerea a fost redactata si depusa la Parchet de reprezentantii sindicatului, care spun ca este pentru prima data in Politia Romana cand un sindicat intervine sa-i apere pe politisti de abuzurile altor politisti.

„Prin prezenta reclam comportamentul abuziv al inspectorului principal de politie Buzas Sabin, seful Sectiei 9 Politie Rurala Jebel, din cadrul IPJ Timis. In fapt, acesta dispune si aproba intocmirea de planificari a serviciului de interventie pentru apelurile 112, dupa orele de program si zilele de sambata, duminica, sarbatori legale, incalcandu-se dreptul la odihna, repaus si libera circulatie a politistilor din subordine. Mai precis, politistii, cu toate ca sunt functionari cu statut special, sunt si ei oameni, au familii, au copii, au dreptul la viata si activitate, respectiv drepturile pe aceasta linie sunt reglementate de Codul Muncii, in urma incheierii Acordului colectiv de munca incheiat intre sindicate si MAI”, se precizeaza in plangerea penala semnata de presedintele Biroului Teritorial Timis al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, comisarul sef Doinel Malcoci.

De altfel, munca peste program si comportamentul discretionar al sefilor din Politia Rurala au fost sesizate si de reprezentantii celuilalt sindicat al politistilor.

„Există practica, la nivelul tuturor structurilor de politie, ca politistii sa rama­na dupa orele de program sa finalizeze o actiune, cum ar fi cercetarea la fata locu­lui, sa vina la serviciu dupa termina­rea programului de lucru, din dispo­zi­tia verbala a sefului, sau, la posturile rurale de politie, sa se depla­se­ze la apelurile la 112 in afara programului de lucru”, spun reprezentantii Sindicatului “Pro Lex”.

In acest context, ei au mentionat ca au fost cazuri in care politistii au fost cercetati penal pentru ca nu au putut face dovada ca desfasu­rau activitati politienesti in afara programului normal de lucru, drept ore suplimentare, intrucat nu au existat dispozitii scrise din partea sefilor profesionali.

“In afara orelor de program, am si eu dreptul la viata privata! Am familie, am obligatii! Nu pot sta in consemn la domiciliu, in baza unei planificari abuzive, in asteptarea vreunei interventii la sesizarile 112! Nu mai suntem unitate militara!”, ne-a declarat un agent de la un post de politie din mediul rural.

In tentativa de a afla si opinia seful Sectiei 9 Politie Rurala Jebel, inspectorul principal Sabin Buzas, despre conflictul sau cu sindicatul si despre faptul ca va da cu subsemnatul la Parchet, ne-am lovit de refuzul sau voalat de a discuta cu noi.

„De unde sunteti? Nu va suparati, acuma sunt intr-o sedinta cu cineva! Reveniti mai tarziu cu un telefon!”, a evitat politistul un raspuns la intrebarile nepuse, dupa ce a aflat ca suntem de la o anumita parte a presei.

Vlad Enciu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

14 Responses to Premiera nationala in lupta sindicala! Seful unui post de Politie Rurala din Timis, reclamat la Parchet pentru abuzul de a-i obliga pe agenti sa lucreze in zilele libere!

 1. Pentru toti BOII din Militia Nemilitarizata says:

  Corect !!! Nu mai suntem unitate militara!”, ne-a declarat un agent de la un post de politie din mediul rural.Atunci sa platiti impozitul pe salariu,sa nu mai opriti masinile in trafic fara echipaj programat de centrul de comanda,sa nu mai beti prin bodegi in uniforma statului,sa nu mai intrati in curtile satenilor dupa ora 20:00,etc,etc.

 2. Iulian says:

  Era bine daca cei care au reclamat, nu isi alegeau meseria de politist. Aceasta meserie implica anumite restrictii si obligatii. ”Serviciul polițienesc este permanent”. daca nu intervin ei la evenimente, cine sa intervina, bunica? Au spor de dispozitiv, spor de conditii grele si norma de hrana… Pentru ce le au?

  • carim says:

   cei care primesc salariile 5000 lei lunar, ar trebuii sa organizeze activitatea legal astfel incat sa fie prezenti permanent in teren politisti pt. a interveni la evenimente..nu sa fie chemati de acasa unii, in timp ce pilosii stau frumos la caldurica..exista temei legal, dar nu se respecta pt ca e mai lejer ca aia de la tara sa fie legati de glie ca sefii sa doarma linistiti..cand aveti nevoie de ajutor, chemati popa !!

  • André Von Ștelfi says:

   Cred ca trebuie sa înveți sa citești un pic mai mult înainte să ai o părere si mai cred ca tu ai spor de dobitoc.

  • Corect , ne-am ” căsătorit ” cu instituţia ! Am început demersurile pentru a ne muta , toţi , la poliţie ! Singuri , fără familie ! În statele civilizate aşa se întâmplă !

   • TAUR says:

    Putem sa ne mutam in casele parasite de poltisti si unde au ramas,ma rog,triste sotiile? Platim chiria numa sa aiba grija de noi.Nu vom folosi acele,briciurile si caricile lor .Venim dotati……

  • Iulian says:

   Corect… Din pacate unii considera aceasta ca un lucru normal. Politistii au statut special, asta insmenand bani mai multi ca un functionar public dar si obligatii mai multe…

 3. izvoreanu dumitru says:

  30 de ani am cumpărat din bani mei, hârtie de scris, calculator performant și imprimantă pe care l-am donat (nu se putea în comodat), am făcut naveta cu mașina personală zilnic 75 km, nu mi-au decontat naveta, au fost multe cazuri în care am plecat la evenimente cu mașina personală în toiul nopții la CFL. Din salariu de 2.800 cu toate sporurile, 800 am înapoiat instituției.

Leave a Reply

%d bloggers like this: