Cine il asteapta pe Dragan Petricevic la cotitura? Antrenorul lui BC Timisoara rasufla usurat dupa ce a castigat cu BC Mures

dragan.petricevic.jpgDragan Petricevic are parte de trairi intense de cand a revenit la BC Timisoara. Startul de sezon este unul dificil pentru ”leii” din Banat, dar si pentru antrenorul de origine bosniaca. Petricevic a postat pe Facebook cu doua zile inainte de meciul cu BC Mures Targu-Mures un mesaj prin care a lasat sa se inteleaga ca multi din lumea baschetului il lucreaza pe la spate. De altfel, antrenorul a si subliniat ca nu are de gand sa plece de la BC Timisoara prea curand, indiferent de rezultate, mai ales ca si-a dorit foarte mult sa revina la la carma echipei, ceea ce nu e un secret pentru nimeni.


Astfel, dupa primele doua etape in care a bifat o victorie, plus calificarea in sferturile Cupei Romaniei in detrimentul celor de la U Banca Transilvania Cluj, bosniacul a simtit ca sunt multi care ii vaneaza postul. Petricevic a spus raspicat ca nu va pleca de la echipa, chiar daca nu va avea rezultate sezonul acesta:

“Binevoitori, impresari care dupa doua infrangeri cu echipele cu un buget peste noi ati inceput sa trimiteti “propuneri de antrenori”,colegi, antrenori fara job care brusc ati inceput sa-mi scrieti si sa ma intrebati “ce faci Dragan,ce-i mai nou la echipa”,toti “desteptii” si cei care stiu “ce nu merge si ce trebuie facut”,va anunt de acum…Dragan nu pleaca,nici dupa meciul cu Tg.Mures nici o perioada lunga dupa aceea. In primul rand pentru ca cred in echipa mea si apoi pentru ca cred echipa mea din nou.Si cred ca rezultate vor veni! Si Timisoara va intelege ca doar continuitate va aduce rezultatul, Timisoara care nu mai intelege asta, dar nu e vina ei,ci celor care s-au straduit ca ea sa incepe sa renunta la valorile ei si sa uite de ceea ce era mereu…un oras care iubeste si la bine si la rau. Care nu ati inteles,va explic din nou,din 2006 incoace clubul asta e construit din sange, lacrimi si sacrificii si vor face din nou aceeasi lucru si nimeni nu-l va opri.Trebuie timp,eu il am,nu am de gand sa renunt”, a postat Petricevic vineri noaptea.

Dupa meciul cu BC Mures Targu-Mures, antrenorul a explicat mai multe despre motivul pentru care s-a destainuit pe cunoscuta retea de socializare, unde au putut vedea multi din lumea baschetului si evident, si cei vizati. Antrenorul a facut o mica “aroganta” chiar, cum ca are nevoie de dusmani noi, caci s-a plictisit de cei vechi:

“Nu ma simt incoltit. Pe mine mă incoltesc multi, dar dupa atatia ani in Romania, unde si organizatiile caritabile devin contestate la un moment dat, pot sa va spun sincer, ca am nevoie de dusmani noi, caci de cei vechi incepe sa-mi placa. Chiar am nevoie de altii noi. Am postat o stare de spiriti, Facebookul este o chestiune personala, unde oamenii posteaza anumite stari de spirit. Vorbim de stabilitatate, la nivel de club, nimeni nu m-a incoltit”, a spus Petricevic.

La fel ca intotdeauna, antrenorul a stiut sa fie un bun PR si i-a numit pe cei care ii vaneaza postul simpli oameni care isi cauta un loc de munca, dar a amintit subtil ca se comporta ca niste pasari de prada:

“Nimeni de la club nu mi-a zis ca au venit 30 de oferte de antrenori. Eu sunt de multi ani in baschet, deja stiu. Mie, in ultimele doua saptamani, mi-au venit zilnic minimum cate cinci mesaje de la diferiti agenti, jucatori, din toate tarile, brazilieni, italieni, americani. Cum vine o infrangere, cum apar. Nu ii putem numi ulii, ci oameni care cauta un loc de munca. Sunt colegi cu care nu am vorbit niciodata, care ma intreaba ce fac, ca sa vada pulsul. De aceea, ca sa inteleaga toata lumea ca eu cred in stabilitate, in continuitate, cred ca trebuie sa terminam cu du-te vino de jucatori, indoieli dupa cateva etape” , a mai adaugat bosniacul.

De altfel, deocamdata, povestea s-a terminat cu bine pentru Petricevic. BC Timisoara a castigat cu BC Mures Targu-Mures la scorul de 85-71. Meciul a fost strans pana la pauza, dupa care muresenilor nu le-au mai intrat aruncarile, pe fondul unei aparari bune a timisorenilor. Totusi, echipa a dovedit ca inca depinde foarte mult de Zlatko Jovanovic. Etapa viitoare insa, Petricevic poate sa mai regleze problemele, deoarece cel putin pe hartie, deplasare de la pe terenul celor de la Gaz Metan Medias este una accesibila.

Leave a Reply