BC Timisoara nu a facut fata cu puternica Steaua pregatita de Niksa Bavcevic la debutul in campionat GALERIE FOTO

bc timisoara steaua (30)Una calda, una rece pentru Petricevic si menajeria ”leilor” din Banat. BC Timisoara a pierdut cu 85-75 partida de debut din Liga Nationala cu Steaua EXIM Bank, dupa ce a trecut de U BT Cluj in optimile Cupei Romaniei. Un rezultat dezamagitor pentru alb-violeti, cu atat mai mult cu cat un start cu doua victorii in fata propriului public, si cu doua echipe cu lot foarte puternic, puteau readuce la sala atmosfera electrizanta din sezoanele Elbei Timisoara, atmosfera dupa care Dragan Petricevic tanjeste atat de mult.


Stelistii au inceput cu mana mult mai tare meciul, si au luat un avans considerabil. La prima sirena, scorul pe tabela era 14-25, iar la pauza, diferenta a fost de 29-43, un ecart cu care nu a fost deloc de glumit. Echipa-gazda s-a trezit mai tare in sfertul trei, dar timpul se scurgea in defavoarea banatenilor. In sfertul decisiv, BC Timisoara s-a apropiat dureros la 65-66, dar apoi erorile comise au facut ca Steaua sa nu poata pierde victoria, un rezultat meritat dupa jocul prestat de ros-albastri. De altfel, lipsurile alb-violetilor s-au legat de faptul ca nu au stiut cand sa faca faulturi tactice inteligente, care sa opreasca atacurile bucurestenilor, dar si miza mult prea mare pusa pe aruncarile de 3 puncte. In total, echipa a irosit 14 aruncari de la linia de 6,75 metri, si a marcat doar 9, ceea ce echivaleaza cu 42 de puncte irosite, daca ar fi intrat toate. Jovanovic a fost cel mai bun marcator, cu 22 de puncte, dar si 6 aruncari de 3 puncte ratate.

In plus, pe langa dependenta prea mare de Jovanovic, care reiese din distanta mare dintre punctele marcate de el si ceilalti coechipieri, BC Timisoara a suferit si la numarul de jucatori folositi. Practic, petricevic a mizat pe cei sase straini si Bogdan Popescu, fara sa mizeze pe tinerii timisornei, dar nici pe Bogdan Stancut, 27 de ani, sau Octavian Boian, 26 de ani, care nu a evoluat deloc in cele trei partide de la debutul sezonului. Stelistii in schimb au venit in zece oameni si au jucat in noua. Doar Ionel Dodoc, fost jucator la BC Timisoara, a ramas pe banca, in timp ce toti ceilalti jucatori ai lui Bavcevic au stat cel putin cate 10 minute in teren.

Petricevic a analizat lucid infrangerea la final. Tehnicianul bosniac a recunoscut ca echipa sa nu a facut suficiente blocaje defensive, ceea ce a permis Stelei sa aiba multe recuperari ofensive, echivalentul unei posesii prelungite la fotbal. Interesant este ca Petricevic a vorbit la final de trei forte ale campionatului, Steaua, Ploiesti si Oradea, desi cu doar o saptamana inainte, ii incadra si pe clujeni acolo. Probabil eliminarea din Cupa l-a facut pe tehnician si priveasca din alt unghi echipa din orasul in care a venit prima data in Romania.

”E primul esec, bine ca s-a intamplat astazi, si cu o asemenea echipa. Nu as putea sa spun ca e o trezire, deoarece noi nu am tratat meciul cu aroganță sau superficialitate. Am dat de un adversar bun, am si spus-o inaintea sezonului ca e una dintre candidatele la finala, alaturi de Asesoft si Oradea, au o rotatie foarte buna. Noi in schimb am fost nevoiti sa alergam dupa o diferenta de 14 puncre de la pauza, am aratat ca putem, dar ca nu avem suficienta forta si energie sa ii si depasim”. a declarat Petricevic dupa meci.

Rivalul sau croat, Niksa Bavcevic, a fost din nou spiritual in declaratiile date dupa meci. Bavcevic a refuzat sa spuna cum a anihilat jocul Timisoarei, desi cel mai probabil una dintre chei a fost oprirea lui Lewis, american ce a fost in mare forma in cele doua meciuri cu Cluj si care a dat doar 4 puncte Stelei. De asemenea, antrenoul Stelei a lasat la o parte falsa modestie si a spus ca echipa sa a jucat aproape de perfectiune.

”Nu as spune ca am fost chiar excelenti, dar am fost aproape. Nu pot sa spun cum i-am anihilat. Sunt sigur ca a doua oara cand ne vom intalni nu vom mai incerca acelasi lucru”, a declarat Niksa Bavcevic.

Etapa a doua aduce o noua provocare pentru BC Timisoara, cu meciul in ”deplasare” la concitadina de la Timba Timisoara.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”11″ sort_by=”order” order_by=”asc” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”70″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Leave a Reply