Catalin Fercu a ajuns jucatorul nimanui! Cel mai bun rugbyst roman al ultimilor ani nu figureaza in acte nici la Saracens, nici la RCM Timisoara

catalin.fercuConvocarile la nationala de rugby a Romaniei au scos la iveala o situatie la care nimeni nu s-ar fi gandit. Transferul lui Catalin Fercu la Saracens nu este pe atat de rasunator pe cat s-a scris initial. Dupa doua saptamani de cand fundasul a plecat in Anglia, rugbystul roman nu are drept de joc pentru campionatul din Albion, iar cei de la clubul timisorean spun ca si contractul cu ei a fost intrerupt. In aceste conditii, pana va avea cartea verde trimisa la Londra, Fercu este doar in excursie la Saracens.


Jucatorul considerat unul dintre cei mai talentati din nationala Stejarilor in ultimele sezoane se antreneaza cu echipa a doua a Sarazinilor, Storm, cu care a si jucat contra fostei sale echipe sambata. De obicei, la echipa a doua britanicii trimit jucatori mai tineri din reteaua globala, dar talentul lui Fercu i-a permis sa atraga atentia ehcipei londoneze, care deocamdata il monitorizeaza. Totusi,nimeni nu a anuntat ca deocamdata Fercu nu va avea drept de joc, iar acest lucru a iesit la iveala abia astazi, cand FRR a anuntat loul convocat pentru cele trei meciuri-test ale nationalei:

”In ciuda faptului ca jucatorul se antreneaza deja cu Saracens, FRR nu a primit pana la ora publicarii acestei stiri solicitarea pentru eliberarea cartii verzi”, se arata pe site-ul Federatiei Romane de Rugby.

Finantatorul Dan Dinu spune ca nu are cunostinta despre faptul ca englezii nu au cerut inca actele pentru Fercu:

”Nu stiu nimic. Contractul nostru cu Fercu a fost intrerupt. Poate cei de la Saracens nu au cerut cartea verde inca”, a spus Dan Dinu. 

Ceea ce e interesant este ca clubul a anuntat ca Fercu a semnat pe un an cu britanicii, dar sursele noastre spun ca intelegerea e valabila doar trei luni. De asemenea, cei de la Saracens au spus ca deocamdata, Fercu trebuie sa mai depaseasca barierele de limba, intrucat din cauza ca nu stapaneste bine engleza, nu le intelege deocamdata sistemul de joc. De asemenea, e interesant ca dupa amicalul cu Saracens, Sosene Anesi, proaspat retras ca antrenor secund, a declarat ca anul viitor il asteapta pe Fercu din nou la Timisoara, ceea ce duce spre ideea ca nici colegii sai nu cred ca plecarea in Anglia ar fi o buna rampa de lansare pentru talentatul jucator nascut la Brasov. Deocamdata insa, pana englezii vor solicita si primi cartea verde de la FRR, Fercu se poate doar antrena in Anglia.

Pe lista convocarilor la nationala se mai regasesc cinci jucatori timisoreni, Valentin Poparlan, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Valentin Calafeteanu si Madalin Lemnaru.

Leave a Reply