BREAKING NEWS! Primarul localitatii Pischia, Ioan Sas, ridicat de procurorii DNA Timisoara intr-un dosar de luare de mita    Primarul Nicolae Robu pune piciorul in pragul rezultatelor slabe inregistrate de ACS Poli in ultima perioada si-i da ultimatum antrenorului Ionut Popa    Anca Anastasescu, unul dintre cei experimentati judecatori de la Judecatoria Timisoara, se pregateste de pensionare    Un angajat al primariei Gavojdia, prins la volan dupa ce ar fi fumat canabis    Cea mai mare sera din Romania, intinsa pe o suprafata de 17.000 mp, va fi inaugurata, joi, la Biled    Suzuki Romania a anuntat ca va livra toate autoturismele contractate de dealerul Sara Motors Timisoara, chiar daca n-au fost achitate

Galceava robelor! Avocatii din Timis denunta aroganta si superioritatea cu care sunt tratati de unii judecatori! “Trebuie sa ne aparam singuri demnitatea, probitatea morala si profesia in sine!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

decanul-barou-timis-valeriu-rauta

Protestul avocatilor din Satu Mare, care au decis sa suspende asistenta juridica din oficiu pana in momentul in care avocatii clandestini din Baroul Bota nu vor mai fi primiti in instantele de judecata, este sustinut si de confractii din Baroul Timis.

Declansat ca o reactie la toleranta procurorilor satmareni, care au solutionat cu NUP toate plangerile privind infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat, protestul avocatilor din Satu Mare a starnit solidaritatea de breasla, paradoxal, doar in cateva judete din tara, atitudine ce ar putea fi inteleasa si ca o anumita toleranta pentru avocatura clandestina.

“Suntem solidari cu colegii din Satu Mare pentru ca avocatura clandestina a devenit un adevarat flagel al justitiei din Romania. Nu se pune problema sa abordam si noi vreo forma de protest, cum ar fi suspendarea asistentei juridice din oficiu, intrucat instantele din Timis nu mai permis avocatilor din Baroul Bota sa-si mai desfasoare activitatea in salile de judecata. Dupa stiinta mea, in prezent, un singur avocat clandestin mai inceaca sa puna concluzii in dosarele aflate pe rolul instantelor din Timis, ceilalti – impotriva carora, de-a lungul timpului, am depus plangeri penale – fiind audiati la Parchet si avertizati sa nu mai incalce legea penala. Din pacate, ca si la Satu Mare, si alte instante din Romania permit inca avocatilor clandestini sa intre in sala si sa-si apere clientii la bara, ceea ce dovedeste un anumit dispret fata de profesia de avocat”, ne-a declarat decanul Baroului Timis, avocatul Valeriu Rauta.

Totusi, in opinia sa, mai exista o problema cu care se confrunta breasla avocatilor din Timis.

trbunal Timis

 

“Este vorba despre atitudinea aroganta a unora dintre judecatori fata de avocati, acestia manifestand o superioritate inacceptabila in raporturile cu noi. Asteptam mai multa maturitate din partea celor ce impart dreptate, in conditiile in care avocatura, la fel ca si magistratura, este o parte indispensabila in derularea actului de justitie, iar in masura in care asemenea conduite nu pot fi sanctionate, nu ne ramane decat sa ne aparam singuri demnitatea, probitatea morala si, nu in ultimul rand, profesia in sine”, mai spune Valeriu Rauta.

“Nu cred ca domnul decan se refera la judecatorii Curtii de Apel Timisoara, intrucat, in ultimii ani, am realizat sondaje de opinie, la care au raspuns si avocatii, din care a reiesit ca sunt foarte multumiti de modul in care sunt tratati de catre instantele Curtii de Apel. Nu stiu la care instante se refera si nu pot sa-vorbesc despre altii”, ne-a lamurit judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Revenind la perspectiva unor proteste, in Timis nu exista niciun motiv pentru bulversarea actului de asistenta juridica, mai cu seama ca nu exista probleme nici in ceea ce priveste decontarea la timp, de catre Ministerul Justitiei, prin ordonatorul local de credite, a sumelor reprezentand plata oficiilor.

Gh. Ilas 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

One Response to Galceava robelor! Avocatii din Timis denunta aroganta si superioritatea cu care sunt tratati de unii judecatori! “Trebuie sa ne aparam singuri demnitatea, probitatea morala si profesia in sine!”

  1. sandel says:

    aroganta tinerilor judecatori e atat de penibila incat iti si vine sa razi! monica macovei e de vina, ca le-a dat inamovibilitate

Leave a Reply

%d bloggers like this: