Grainger Heikell a fost suspendat opt luni! Dan Dinu se gandeste sa dea in judecata Federatia Romana de Rugby

heikellRCM Timisoara a primit o surpriza foarte neplacuta inainte de meciul cu Stiinta Petrosani. Clubul banatean a primit vestea ca antrenorul Grainger Heikell a fost suspendat, si nu oricum, ci timp de opt luni, pentru ca dupa semifinala in care au disparut vizele medicale a sase jucatori, a vorbit despre coruptie in rugbyul romanesc. Episodul aminteste de suspendarea mai veche a lui Catalin Fercu, dupa ce fundasul nu a putut merge la Cupa Mondiala din cauza fobiei de zborul cu avionul.


Practic, FRR s-a jucat din nou cu nervii echipei banatene. Comisia de Discplina s-a intruit sa discute posibilele suspendari ale antrenorului si ale jucatorilor joi seara. Sedinta a durat pana la ora 23, iar deciziile s-au comunicat abia luni dupa ora 14, in conditile in care Timisoara are marti la ora 17 meci de Cupa cu formatia din Petrosani. Jucatorii au scapat fara nicio pedeapsa dupa ce clubul a decis sa nu ii lase la selectionata Lupilor Bucuresitului, care participa in Challenge Cup, dar clubul a primit un avertisment pentru refuzul de a elibera sportivii convocati

”Eu nu pot aprecia daca este mult sau putin. Vom publica pe site-ul FRR motivarea deciziei. Jucatorii nu au primit nicio sanctiune, iar clubul a fost avertizat pentru ca nu le-a permis sa se prezinte la Lupii Bucurestiului”, a spus Directorul de comunicare al FRR, Lucian Lorin.

Dan Dinu se afla in Austria cu o serie de probleme persoanale, dar a fost siderat de decizia luata de federali. Practic, dinu este pregatit sa dea FRR in judecata daca nu se renunta la suspendarea fara precedent dictat impotriva antrenorului:

E ceva de domeniul fantasticului. Ce sa mai zici, nu mai e nimic de zis. Vom contesta aceasta decizie, mai intai, la Comisia de Apel, apoi în Biroul Federal, apoi in instanta, pentru ca i se refuza dreptul la munca lui Grainger”, a declarat finantatorul echipei.

Practic, cu o suspendarea primita la inceput lunii octombrie, Grainger Heikell ar fi tras pe tusa pana la inceputul lunii iunie. In toata aceasta perioada, Heikell nu are voie sa stea pe banca echipei la meciuri, dar nici sa dea declaratii oficiale in presa.

Leave a Reply