Ancheta politiei despre evenimentele de la semifinala campionatului de rugby sta pe loc, cei acuzati de complot stau linistiti

rcm dupa semifinalaAu trecut 60 de zile de la semifinala de cosmar pentru RCM Timisoara, dar ancheta politiei nu a scos nimic la iveala. Pe fir a intrat si Procuratura, insa raspunsurile intarzie sa apara. Dan Dinu si cei din club au convingerea ca a fost vorba de Dan Borzas, fostul mare secretar general al clubului. Intre timp, cu siguranta ca Borzas nu o duce prea rau, deoarece fiul sau si-a deschis o firma de transporturi cu camioane, culmea ironiei, exact afacerea cu care Dan Dinu a prosperat si prin care a ajuns la un nivel financiar ce i-a permis sa investeasca in rugby.


Desi in ancheta asupra carnetelor rupte s-au facut multe audieri in cele doua luni trecute de la incident, politia nu poate spune cand se va solutiona cazul. Nici cei de la club nu sunt lamuriti unde s-au deteriorat carnetele, daca la sediul clubului din caminul Cameliei, sau la Stadionul ”Dan Paltinisanu”, chiar inainte de semifinala cu Farul Constanta. La un moment dat, Dan Dinu a declarat ca e convins ca cineva a intrat in club pentru a rupe vizele medicale ale celor sase jucatori, pentru ca dupa o saptamana sa spuna ca in urma unor alte lucruri pe care le-a aflat, nu mai are aceasta convingere.

”Deocamdata nu avem noutati. Nu exista termene in acest fel de anchete. Totul depinde de ce vor descoperi magistratii nostri de caz”, este singura declaratie data de purtatorul de cuvant al Politiei, Ionut Bocancea.

Intre timp insa, cum nu se cunosc vinovatii, vorbele grele intre Dinu si FRR au ”liber”, iar finantatorul a anuntat ca va da federatia in judecata. Totusi, luni Dinu a fost prezent la FRR, sa aiba o discutie cu presedintele Hari Dumitras. Daca tensiunile se vor mai potoli, se va vedea doar in timp. Oricum, Dinu are convingerea ca Dan Borzas este in spatele deteriorarii carnetelor. Finantatorul se bazeaza pe faptul care in posesia sa o inregistrare audio in care Borzas ii recunoaste unei voci feminine ca el a amplasat la masa presei doua exemplare din scrisoarea trimisa de club catre FRR, de unde au iesit la iveala multe amanunte ale relatiei tensionate dintre Timisoara si conducerea rugbyului romanesc.

Ca o ironie a sortii, familia Borzas pare sa prospere bine dupa ce a plecat din club. Fiul cel mare al fostului secretar general, Paul, si-a deschis o firma internationala de transport, exact profilul firmei lui Dan Dinu, MVT, De mentionat ca Dan Borzas este si consilier local in comuna Giarmata. Baietii sai au fost antrenori de copii in clubul RCM, dar au plecat o data ce tatal lor a parasit clubul, in primavara.

Leave a Reply